Şöyleki ben tamamen yabanci dil uzerinden bir kariyer insa etmenin tamamiyla aptallik oldugunu dusunuyorum. Yabanci dil ancak kariyer icin bir basamak olarak kullanilabilir.
Mesela kendini yazilim alanina adarsin o zaman yabanci dili kod yazabilmek için veya bu meslegi yurt dışında yapabilmek için ek olarak ogrenirsin. Ya da mimarlik okursun uluslararsı bir sirkette calismak icin dil ogrenirsin. Ama sadece dil bilerek bir kariyer insa edilemiyor maalesef hele ki sadece İngilizce uzerinden verilen bir yabanci dil egitimiyle aslaa.
Ben yapay zeka tehlikesinden cok sunu düşünüyordum. Şu an herkes üç aşağı bes yukari İngilizceyi konusabiliyor. İngilizce cunku artik uluslarasi bir dil ve turistlik bir bolgedeki esnaf bile çatır çatır konusuyor İngilizceyi. Bu yuzden bizim dilciler olarak birden fazla dil bilmemiz gerekiyor. Dusunsene 2 yil lisede, 4 yil universitede olmak uzere 6 yil İngilizce dili uzerinde okuyorsun ( ki bize 3. sıniftan beridir İngilizce öğretiliyor onu saymiyorum bile. ), ama sonuç olarak sadece 1 tane dilden taş catlasa C1 seviyesinde konusabiliyorsun. Cok yazik gercekten.
O yuzden en basinda baska bir alanda kendimi gelistirmem gerekiyordu zaten dili her turlu öğrenebilirdim.Ogrenmek için de 2 uygulama indirir, gunde 2 bolum sitcom izler ogrenirdim. Cok uzattım gibi geldi ama tum detaylariyla bahsetmek istedim. Üzerine cok düşünüp cok kafa yordugum bir konudur da