Berkay Kiraz
Hectopat
Sevmediğin bir işte 10-15 yıl çalışmak insanı hayattan soğutur. Sevdiğin işe girip başarısız olsan bile zamanla kesinlikle gelişebilirsin.
Bu arada ekleme yapayım. Ben Üniversite'de stajımı, 5. senemde yaptım. Stajımı yapana kadar mühendis olabilir miyim düşünüyordum 4 senedir okumama rağmen. Stajdan sonra fikirlerim oluştu ve artık mühendis olacağım diyorum. Kısacası işin içine girip biraz vakit geçirip görmen lazım. Bu işi yapabilir misin, yapmak istiyor musun ya da nasıl yapmak istiyorsun vb. soruların cevabını o zaman alabilirsin diye düşünüyorum.Ya bu şey gibi ben müzisyen olmak istiyorum ama çok da yetenekli değilim. E tamam da hayatın kendisi böyle zaten. Ne kadar seviyorsan o kadar emek o kadar risk alırsın. Bu durum herkes için geçerli ve bunun cevabı sende. Yaşını bilmiyorum ama Üniversite çağındasın diye düşünüyorum. Bence git mühendislik oku elinde diploman olsun. Zaten sevdiğin bir iş ise kendini de geliştirirsin.
Basarisiz olursan sana gelecek kisi sayisi da dusecek, haliyle gelirin de dusecek.Arkadaşlar mesela ben araba tamircisi olmayı çok istiyorum. Hayalimdeki meslek o ve o mesleği seviyorum. Fakat işimde gerçekten kötüyüm ve o meslek için gerekli olan yeteneklerin hiçbiri bende yok. Sizce o mesleği yapmam ahlaki açıdan doğru mudur? Hangisini tercih etmeliyim? Sevmediğim ama başarılı olduğum bir mesleği mi yoksa sevdiğim ama başarısız olduğum bir mesleği mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.