Mesleki ve teknik Anadolu lisesi iyi mi?

LeanLove

Decapat
Katılım
16 Haziran 2021
Mesajlar
574
Makaleler
1
Çözümler
1
Bugün sonuçlar açıklandı ve sadece 30 kişinin alındığı bir okula girmeye hak kazandım. Mersin Mezitli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Bu liseyi seçmemin sebebi bilişim bölümüne girmem. Çok şükür bu liseye gideceğim. Sizce bu, bilgisayar mühendisi olmam için iyi bir başlangıç mı?

Yazılıma meraklıyım, daha çok JavaScript ve Python üzerine kendi kendime denemeler yapıyordum. Maddi durumumuz iyi yani okumak için üst düzey bir imkana sahibim. Normalde derslerime pek meraklı bir insan değilim ancak çok çabalayacağım çünkü bu meslek hayalimin mesleği. Kısaca bu iyi bir başlangıç olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer anadolu lisesine puanın yetiyorsa sakın gitme meslek lisesine. Meslek lisesinde sınıfta bir numaraydım fakat anca 3. senemde mühendislik kazanabildim. Kültür(Fizik, Kimya vb.) dersleri öğrenmek bence daha zor ve sıkıcı.
 
Eğer puanın yetiyor ise Anadolu Lisesini kaçırma derim ben. Yazılıma merak saldığını görüyorum fakat okulda direk Python gibi kodlama dillerine geçmiyorlar. Sadece algoritma ve az bir şey Scratch gibi bir şey öğretirler. Ben de Web Tasarım bölümünden mezun birisiyim. Bize okulda öğrettikleri tek şey HTML ve CSS (CSS'den yazı rengini değiştirme, ortalama gibi şeyleri öğrettiler. HTML'den bahsetmiyorum bile.) İdi. İnternetten kitaplara erişerek meslek'te öğrenebileceğin şeyleri öğrenebilirsin bence. Ayrıca anadolu'da daha kolay üniversite'ye girme gibi bir avantajın var.
 

Geri
Yukarı