Metin2 için PC toplama

Zaten önceki yorumlarımda i5 in performansından bahsettim. Ben de biliyorum fakat arkadaşın oynadığı oyunlar ileride yüksek oyunlar olabileceğini düşünerek böyle bir tercih yaptım. Ekran kartını 390x koydum. O konuda haklısınız.

@Komador hdd nizin modelini atar mısınız?
Bana kalırsa eğer SADECE METİN2 oynuyorsanız ona göre bir sistem toplayalım paranız cebinizde kalsın.
Seagate ST1000DM003 1 TB 7200 64MB SATA3 / Hard Disk

Bütçem dedim gibi max 4000tl zorlaya bilirim.

Sen bu işe karışmasan arkadaşın aklını bulandırmasan çok makbule geçer, araştırmadan etmeden bir şeyler anlatma. Buradaki konu ciddi sen şimdi gider CS:GO için sistem toplarsın işlemciyi de koyarsın bir i3 yada i5 tamamdır. Sonuçta CS:GO Metin2 ile hemen hemen aynı grafik işlem gücüne ihtiyaç duyuyor.
Asıl sen bu işe karışıp millete yanlış bilgilerini empoze etme. Mevzu bahsi geçen oyun METİN 2. Nereye CS:GO ile aynı grafik gücünü istiyormuş :D. Gerçekten komiksin. Metin 2 onboard ile çalışan bir oyun sayın bilgili bey.

@Komador Peki sadece metin 2 için mi toplayacaksınız bilgisayarı?

Asıl sen bu işe karışıp millete yanlış bilgilerini empoze etme. Mevzu bahsi geçen oyun METİN 2. Nereye CS:GO ile aynı grafik gücünü istiyormuş :D. Gerçekten komiksin. Metin 2 onboard ile çalışan bir oyun sayın bilgili bey.

Zaten şimdiki sistemim ile güncel oyunları oynayamıyorum benim aklımdaki evet metin2,yi çoğunlukla oynuyorum ama hani dier oyunlara girdimde gta felan olsun 1080 çözünürlükte oynayım diyorum en kötü.

Kardeşim ekrandaki karakter yoğunluğu ve o efekt yoğunluğu arttığında bununla ekran kartı yani grafik işlemci başa çıkıyor. Eğer çok kötü bir grafik işlemci varsa tam o anlarda donmalar meydana geliyor. Yani o anlardaki grafik işlem gücü gereksinimleri CS:GO 1440p ultra ayarlarda ki gereksinimlerle aynı yada daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Sadece metin2 değil silkroad yada knight gibi oyunlarda da aynı şekilde oluyor.

Arkadaşın bahsettiği server da oynadım ki gerçekten kalabalık. 1 ay boyunca onboard dan oynadım ve direk örnek vereyim:
Sistem x4 620 3.1 ghz - asus M4A78LT-M LE anakart - 1600 mhz 8gb hyperx fury ram
Steamde warband yüklüydü onboard ile onu 800x600 zor oynuyordum ama o serverda herhangi bir sorun olmuyordu. Direk tecrübe ederek konuşuyorum siz ise teoride olan tahmini bir bilgi ile bana karışma diyorsunuz. Sizde haklısınız ne diyeyim..

Herkez Metin2,Silkroad,Knight gibi online oyunları basit sansada bu oyunlar şimdiki güncel oyunlara fps,ede kafa tutan oyunlar bireysel yani oyunda tek takılan bir oyuncu için sistem sıkıntı olmaz ama eğer bir loncada ise ve toplu savaşlara katılıyor ise o zaman en baba sistem bile düşüş yaşar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı