MetroPOLL Araştırmanın "Seçim ikinci tura kalsa kime oy verirdiniz?" anketi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam bazı kişiler mecburen veriyorlar.
Memurlar işçiler vs. Yoksa bunlar işten atılır. İhraç ederler.

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Ülkede kapalı seçim yapılıyor. Rüzgarı alınca kimse kimseye zorla oy kullandıramaz. (Doğuda silah zoruyla oy kullandırılan HDP'liler hariç)

85 milyonluk ülkede %40 oy alan birisini sadece böyle okumaya devam ederseniz, o kişilerin oylarını asla alamazsınız. Bu da size direkt yanıt olsun.
İster unutsunlar, isterse geçti bunlar desinler. Bu ülkede hiç partiye üye olmayan anneler, sırf başını örtüyor diye oğlunun askerlik yemin törenine alınmadı.
Ne dersek diyelim, bu bir travmadır. Sen bir kesime ikinci sınıf vatandaş muamelesi yaparsan zamanında, bu kişi nasıl oy versin gelecekte?

Bundan 20 sene önce başörtü yasağına destek çıkan Meral Akşener vardı. İnsanlar neden itimat etsinler?
Burada sorun Erdoğan değil, muhalefetteki insanların bagajları.
Temiz, sıfırdan yükselmiş ve hiç bu pisliklere bulaşmamış bir akım çıksaydı eğer şuan kitlelerin büyük kesimini arkasına alarak gümbür gümbür hükümete geçerdi.

Demirtaş, bagajı olan birisi.
Kılıdaroğlu, bagajı olan birisi.
Babacan, bagajı olan birisi.
Akşener, bagajı olan birisi.
Bu örnekler gider de gider. Ne yeni bir yüz var, ne yeni bir akım. O yüzden Erdoğan nasıl %40 oy alabiliyor diye o seçmen kitlesine koyun demeyi bırakarak başlayabiliriz işe. :)

K.K. çıkıp diyor ki, Erdoğan'a oy veren öğretmene öğretmen demem. Sonra helalleşeceğiz, cart curt. Dümenden işler. Daha sen sana muhalif seçmenle nasıl konuşacağını bilmiyorsun. İçinden akan kin diline vuruyor. :)
 
Hocam bazı kişiler mecburen veriyorlar.
Memurlar işçiler vs. Yoksa bunlar işten atılır. İhraç ederler.
Bu biraz distopya olmuş.
Memur, işçi gibi bir nebze ekonomik bağımsızlığı olan insanlara oyunu ispat ettiremezsiniz. Memur ve işçiler için sendikal baskı yapıyorlar. Sarı, yandaş sendikalar böyle varolabiliyor.

Siyasal alanda kamplaşmalar yaratılıp yoksul insanlara baskı; tarikatlara, yandaş çıkar gruplarına avantaj sağlanıyor.
Yardım alan yoksul insanlara siyasal eylem ve oyunu ispat etme baskısı yapılıyor diyebiliriz.
Sağdaki, gerçek "Selametçiler" hariç, en belirgin seçmen davranışı güce yaslanmak. Yıllarca Demokrat Parti, Adalet Partisi, DYP, ANAP seçmeni aynıydı. Hepsi de en güçlü sağ parti hangisi ise ona yöneldiler. AKP de buraya oynadı ve 20 yıl bunu başarıyla götürdü. Bugüne kadar çeşitli kirli siyaset ilişkileri ile savrulmalar yaşadılar ama güçlü oldukları her dönem ortada gezen sağ oyları kaptılar. Şimdi hem tahammül edilecek bir hâli kalmadı hem de gittikçe düşüyor. İlk seçimde yenildiği zaman büyük kopuşlar olur, bir sonraki seçimde baraj altı kalır. Bu ortada gezen sağ oylar güçlü bir sağ partiye geçer.

Bu arada konudaki anketin artık bir anlamı yok. Seçime iki adayla gidilecek gibi görünüyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı