Mevcut sürücüyü DDU yazılımı ile silip tekrar NVIDIA kendi sitesinden indirmeye gerek var mı?

LauraWells

Kilopat
Katılım
21 Mart 2018
Mesajlar
1.320
Makaleler
2
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PC' yeni format attım. Windows Update kendiliğinden ekran kartımın en son sürücüsünü güncellemiş. DDU yazılımı ile silip tekrar NVIDIA kendi sitesinden indirmeme gerek var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücülerle ilgili bir sorun yaşamadığın veya ekran kartını değiştirmediğin sürece DDU kullanmanı gerektirecek pek fazla durum olmuyor, direk Nvidia'nın sitesinden en son sürücüyü indirip yükleyebilirsin sorun çıkmayacaktır.
 
Nvidia kartlar için güncel sürücü yükleme işini Geforce Experience üzerinden yapın. Hem daha iyi oluyor hem yeni driver geldiğinde direk uyarıyor, yüklüyor, kuruyor. Tüm oyunları ekran kartının modeline göre tek tık ile optimize edebiliyorsunuz. Nvidia'nın ekran kartınızda sunduğu tüm özellikleri tek yerde görebiliyor ve yönetebiliyorsunuz.

Bu arada güncel kalmak adına hiçbir bileşen için Windows'un otomatik olarak yüklediği driverı kabul etmeyin, çünkü neredeyse hep eski tarihli driverları yükler.
 
Ben her formatta dediğin gibi DDU kullanarak Windows'un kurduğu sürücüyü silip yeni sürücüyü de güvenli modda kuruyorum. İlk yazan arkadaşın dediği gibi yapabilirsin yapmanın bir zararı yok ama çok da bir faydasını göreceğini sanmam. Ben alışkanlık olduğu için yapıyorum.

Offline NVIDIA driverlar: Download Drivers | NVIDIA

Bu kurulumun içine GeForce Experience da dahil. Kurulum basamaklarında kurayım mı diyor ben formattan sonra böyle kurup geri kalan güncellemeleri GeForce Experience üzerinden yapıyorum. GeForce Experience'ı seçmeyi unutursan da sürücüyü kurduktan sonra ayrıyeten kurabiliyorsun.
 

Geri
Yukarı