Mezuna kalacağım ama polisliğe başvurdum

senugsa

Centipat
Katılım
29 Temmuz 2022
Mesajlar
126
Selamunaleyküm arkadaşlar. Bu sene sınava girdim hukuk istiyordum fakat kazanamadım bir sene daha kalacağım ailemle anlayışla karşıladılar fakat polislik başvuruları başladığı zaman ailemle durumlar biraz kötüydü bir anlık sinirle gidip başvurdum. Sonrasında 6 sene zorunlu görev olduğunu öğrendim ve gitmekten vazgeçtim. Yine de kendi şehrimde olur gider bakarım kazansam da gitmem diyordum fakat ta Kayseri'ye atmışlar sınav yerini. Ailemde başvurduğumu öğrendi ve gitmemi istiyorlar. Bende gider bir bakarım sınav ortamına falan dedim ama hem yol masrafı spor salonu masrafı falan var ve ne olursa olsun gitmeyip bir sene daha çalışmayı istiyorum. Zaten göz problemim de var kesin almazlar diyorum ama ne olur ne olmaz içimi bir korku kapladı. Ve sınava da bazıları çağrılmamış bende inşallah çağrılmamışımdır diye açtım siteyi fakat çağrıldım.(bunun aynından Besyo'da da var git diyorlar ona da)
Nasıl halledebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bir mesleğin vs yoksa polislik mesleğini yapmanı tavsiye ederim 6. yıl su gibi gelir geçer unutma senin yerinde olmak isteyen binlerce kişi var dostum.
Hocam gidip pişman olmaktan korkuyorum akademik anlamda kendimi geliştirebilir miyim orada sonradan ayrılmak için de tazminat falan istiyorlarmış..
 
Evet eski bir askeri personel olarak söylüyorum, sadece intibak eğitiminde biraz zorlanırsın geri kalan eğitimler zaten senin hoşuna gidecektir her işin bir zorluğu var bu dönemde memur olmaktan başka çare yok gibi görünüyor tabii senin seçeneklerin arasında varsa bırakacaksan bırakmayı düşünerek gideceksen gitme senin yerine başka bir meslektaşın gitsin.
 

Geri
Yukarı