Mezuna kalıp 2 yıllık kazanmak

• Konuyu başlatan 499604
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.057

499604

Hectopat
Arkadaşlar mezuna bırakmıştım.(2023'te 2 yıllık bir bölüm bile kazanamadım.) Ama adamakıllı kitap yüzü açmadım, 1 ay önce çalışmaya başladım. Kalan süreçte 4 yıllık kazanabileceğimi düşünmüyorum. 2 yıllık tercih edeceğim. Bir tavsiyeniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam siz kazanamazsınız AÖF'e girebilirseniz oradan devam edin. Ön lisans ve DGS üzerine post açmaya harcadığınız vakti ders çalışmaya kullansanız muhtemelen kazanırdınız. Ön Lisans'ı bile kazanamadıysanız ki bu nasıl oldu anlayamadım, zaten lisans okumaya niyetiniz olmamalı. Ben ders çalışmadığım halde mezuna kaldığım yıl bile tercihlerde üniversiteye yerleşip gitmemiştim. Yani bu sizinki anlamlandıramadığım özveri gerektiren bir başarısızlık.

Arkadaşlar mezuna bırakmıştım.(2023'te 2 yıllık bir bölüm bile kazanamadım.) Ama adamakıllı kitap yüzü açmadım, 1 ay önce çalışmaya başladım. Kalan süreçte 4 yıllık kazanabileceğimi düşünmüyorum. 2 yıllık tercih edeceğim. Bir tavsiyeniz var mıdır?

Kaygılı olduğunun farkındayım ama 2 yıllık bir bölüm kazanmak gerçekten zor değil. 5 ay yeterli bir süre çalışırsan neden olmasın?

Hocam siz kazanamazsınız AÖF'e girebilirseniz oradan devam edin. Ön lisans ve DGS üzerine post açmaya harcadığınız vakti ders çalışmaya kullansanız muhtemelen kazanırdınız. Ön Lisans'ı bile kazanamadıysanız ki bu nasıl oldu anlayamadım, zaten lisans okumaya niyetiniz olmamalı. Ben ders çalışmadığım halde mezuna kaldığım yıl bile tercihlerde üniversiteye yerleşip gitmemiştim. Yani bu sizinki anlamlandıramadığım özveri gerektiren bir başarısızlık.

Biraz sert olmuş sanki👉👈

Biraz sert olmuş sanki👉👈

Hocam yani arkadaşın profilinde görüntüleme sınırı olmasa emin ol açtığı her 10 konudan 11'i DGS üzerine. Daha önce de defalarca beni üst üste etiketliyordu. Bende DGS'liyim ancak hepimiz biliyoruz ki bu ülkede sınav sistemine güvenerek yola çıkılmaz. Ben ygs LYS döneminde aldığım puanı TYT AYT'li sistemde şu gün alsam direk lisans okuyabilirdim belki de. DGS'yi tartışmanız için önce bir ön Lisans'ı bitirmeye gelmiş olmanız gerekir ve hem bazı mühendisliklerin halihazırda kapatılıyor olması, diğer bölümlerin aksine mühendisliklerin mezun ve kontenjan sayısına göre puanlarının her yıl aşırı değişiklik göstermesi zaten DGS'yi muallak bir sistem yapıyor. Burada 300 puanlık okula tercih olmadığı için 250 ile yerleşende oluyor, 250'lik okulun 340 ile kapattığıda oluyor. Yani bu yıl DEÜ Maden'e yerleşemezken seneye aynı puan ile DEÜ inşaat'a yerleşmeniz gibi normal bir sınav sisteminde yaşanmayacak absürtlükler mevcut. Defalarca da açtığı konularda DGS ile ilgili DGS'yi icat eden adamın bilmediği seviyede bilgi verdim. Yani ben anlayamıyorum DGS ile alakalı cevap arayıp bulamadığı şey ne acaba?
Ben ygs döneminde sağlık sorunlarım nedeni ile çalışmadan Hacettepe inşaat teknikerliği kazandım ve gitmediğim için OBP kesintisini uğrayarak ertesi yıl DEÜ geoteknik kazandım yine hiç çalışmadan. Üstüne sınavdan önce 9 tane soru çözüp girdiğim DGS'de İstanbul Üniversitesi Jeofizik'e puanım yetiyordu, ardında sadece vakit öldürmek için gittiğim dershanede İTÜ Maden'e yerleştirm DGS ile. Orada da hazırlıkta çalışmadığım için DEÜ'ya gönderildim. Burada da olabilecek en az düzeyde ders çalışarak kalmadan 4. yılıma geldim ancak alttan olan bir kaç dersim yüzünden muhtemelen yarım dönem uzatabilirim yani altını çizeyim tembel bir insanım ders konusunda. İnanın şu sosyalde belki de DGS ve ön lisans konusunda en tecrübe sahibi kişilerdenim ancak arkadaşın derdine derman olamadım.

Son düzenleme:
Yani mezuna kalmak bir nevi ders çıkarmaktır. Geçen sene yaptığın hatayı tekrar yapmamaktır. Sen mezuna bırakmışsın 5 ay var hiç çalışmadım diyorsun şu an iyi bir tempoda gitsen 2 yıllık rahat kazanırsın ama yatarak değil adam akıllı çalışacaksın. Eğer ki diyorsan eğitim durumum çok kötü, elinden ne geliyorsa onu yapıp kazanmak en mantıklısı bence. Üniversite şart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı