Mezuna kalmak kötü mü?

Hamsi ismaH

Hectopat
Arkadaşlar bu yıl kazanabileceğim halde ders çalışmaktan sıkıldığım için ve hevesim gittiği için eksiklerimi kapatmadım ve mezuna bıraktım. Tabii ki klasik Türk ailesi tepkileri aldım ve babam ha bire "bu yılını heba ettin" falan diyor. Ben çoktan alıştım artık bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor akrabalar ne der falanda hiç takmıyorum zaten. Yılın başında 8 ayım vardı 3 ay büyük bir gazla çalışıp 50 net TYT'den 90a çıkmıştım. AYT'yi de 10'dan 40a çıkardım. Zaten temelim var. TYT şu an 90-95, AYT 40-50 arası. Yeni PC almak istediğimden bu yaz işe girip çalışacağım ve yine önümde 8 ay var. Mezun olduğum için sıkılsam bile çalışacağım. Planım bu şekilde. Sizce kötü mü mezuna kalmak? Düşünceniz nedir?

Arkadaşlar bu yıl kazanabileceğim halde ders çalışmaktan sıkıldığım için ve hevesim gittiği için eksiklerimi kapatmadım ve mezuna bıraktım. Tabii ki klasik Türk ailesi tepkileri aldım ve babam ha bire bu yılını heba ettin falan diyor. Ben çoktan alıştım artık bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor akrabalar ne der falanda hiç takmıyorum zaten. Yılın başında 8 ayım vardı 3 ay büyük bir gazla çalışıp 50 net TYT den90a çıkmıştım. Biraz AYT de çalıştım zaten temelim var. TYT şu an 90-95 AYT 40-50 arası. Yeni PC almak istediğimden bu yaz işe girip çalışacağım ve yine önümde 8 ay var. Mezun olduğum için sıkılsam bile çalışacağım. Planım bu şekilde. Sizce kötü mü mezuna kalmak? Düşünceniz nedir?

Kötü değil tam tersine kendini geliştirmen açısından iyi ama sıkıldığın için çalışmaman kötü.

Baban doğru demiş, gerçekten de o kadar çalıştıktan sonra sonunu getirmeyerek heba etmişsin yılı. Ama bu demek değildir ki bundan sonra hep böyle olacak, tam tersine sıkılsan bile çalışmaktan vazgeçmezsen hedeflerine ulaşırsın.

Mezuna kalmak kötü bir şey değil. Hayatınızın kalanını geçireceğiniz mesleği, o mesleği öğreneceğiniz okulu belirlemek kolay iş değil. Dandik bir üniversiteden dandik bir meslekle mezun olmak yerine 1 yıl oturup çalışmak çok mantıklı bir davranış. Uzun dönemde hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Ama seneye de gelip "çalışabileceğim halde ders çalışmaktan sıkıldığım için çalışmadım" demeyin, o zaman işte gerçekten yılınızı heba etmiş olursunuz.

Okula giderken çalışmaktan sıkılıp mezuna kalmaya karar veren kişi sonraki sınav için tek başına imkanı yok hazırlanamaz. Herhangi bir kurs, dershane gibi bir yere gidip sosyal bir ortama girmedikçe ve düzenli olarak bir öğretmen eşliğinde eğitim görmedikçe sonraki yıllarda çok daha fazla zorlanırsınız. Mezuna kalma psikolojisi kötüdür.

Bu yıl böyle yaparsan seneye de yapma ihtimalin var demektir. İşte bu da isteklerini ertelemen adına kötü tabii ki. Bu yıl ki orantılı net artışın seneye bir o kadar zor olacak. Maalesef doğru orantılı ilerlemiyor bu ders işleri. Fırsatın varsa 90 net TYT yapıyorsan çalışmayı bıraksan bile iyi bölüm kazanırsın. Neden esneyesiniz düşünüyorsun ki?

O TYT ve AYT ile rahat rahat istediğin bölümlere girersiniz neden mezuna bırakıyorsunuz ki?

Eğer göz daha yükseklerdeyse TYT 110 AYT 60-70 ise mantıklı olabilir ancak o kadar yüksekte değilse bu netler ile çoğu yere rahat rahat girersin.

Keza o TYT bende olsaydı istediğim bölüm ve üniversiteyi anında tutturabilirdim.

Baban doğru demiş, gerçekten de o kadar çalıştıktan sonra sonunu getirmeyerek heba etmişsin yılı. Ama bu demek değildir ki bundan sonra hep böyle olacak, tam tersine sıkılsan bile çalışmaktan vazgeçmezsen hedeflerine ulaşırsın.

Evet işte bende bunu anlamıyorum geçmişi değiştiremiyoruz her ne yapmışsam yaptım bir hata artık ama sürekli bahsedip duruyor.

O TYT ve AYT ile rahat rahat istediğin bölümlere girersiniz neden mezuna bırakıyorsunuz ki?

Eğer göz daha yükseklerdeyse TYT 110 AYT 60-70 ise mantıklı olabilir ancak o kadar yüksekte değilse bu netler ile çoğu yere rahat rahat girersin.

Keza o TYT bende olsaydı istediğim bölüm ve üniversiteyi anında tutturabilirdim.

Ben Fen Lisesinde okuduğum için tüm akrabalar ben dahil gözümüz zoraki TIP.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı