Merhaba hocam, öncelikle kendi deneyimlerime ve isteklerime göre yorum yapacağımın altını çizmek isterim. Zamanında ben de mühendislik ve CTIS arasında kalmıştım ve açıkca söylemek gerekirse bilkent etiketinden dolayı yazdım. Bunu belirtmemin sebebi bölüme geldiğimde anladım ki bazı insanlar bölümü gerçekten idealist ve ne yapacağını bilerek yazıyor.
Bölüme ve sektöre gelince, mezunların ezici çoğunluğu yazılım müh olarak çalışıyor fakat bütün bilgisayarla alakalı her bölümde olduğu gibi kendi çabanla farklı alanlara kayman mümkün. Mesela ben bilindik bir savunma firmasında da staj yaptım teknokentte bir startup şirketinde de. İki sektörde de CTIS mezunu da gördüm bilgisayar veya temel bilim çıkışlı insanlar da gördüm. Zaten çok niş alanları dışarda tutarsak eğer özel sektör o kadar karışık bir yapı ki aynı iş yeri aynı departmanda çalışan insanlar çok farklı kariyer geçmişine sahip olabiliyor. Eğer sana birisi çıkıp da şurda şunu okursan kesin olarak burada bu alanda çalışırsın derse inanma yani.
Oyun sektörün özelinde ise zaten okuldan çok senin çaban önemli. Örneğin, geçen staj döneminde hocamız Zynga Turkey'in bölüm özelinde staj önceliği tanıyacağını söyleyen bir mail atmıştı ama mail içeriğinde bile öğrencinin unity ve c# bilmesi ve bunları bir şekilde kanıtlayabilmesi öncelikliydi. (Tabii bunu illa okulu yaz diye çok öne sürmek istemiyorum çünkü malum her sene olan bir şey değil eğer öyleyse de ben bilmiyorum

) Bu arada ben de oyun sektörünü çok deneyimlemek isteyen biriydim ama bi bana kısmet olmadı maalesef

.
Özetle eğer sektörde çalışmak istiyosan hem kendi çabanla hem de okulun verdiği imkanlarla gayet iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Yorumundan dolayı akademi alanına yönelmeyeceğini düşünerek yorum yapmadım ama böyle bi düşüncen varsa zaten direkt temel bilimlere yönelmeni öneririm. Bunlara ek olarak, okul ya da bölüm partizanlığı yapmak istemiyorum ama sana verebileceğim en büyük öneri okul seçimini önde tutman olabilir. Bunun sebebi günümüzde çoğu şey zaten internetten öğrenilebiliyor. Ayrıca, Türkiye'de en iyi okula da gitsen alacağın eğitim çok güncel olmuyor maalesef. Bu yüzden okul seçimi yaparken yabancı dil, kolay kaynak ulaşımı, staj vb. etkenleri araştırmanı ve okumak istediğin bölüm+okuldaki öğrencilerin linkedin üzerinden nerelerde çalıştıklarına bakmanı çok çok öneriyorum. Özellikle linkedin olayını bence CTIS için de yap kafanda kalan başka okullar varsa onlar için de yap.
Mesaj biraz uzun oldu umarım sorularını cevaplayabilmişimdir. Eğer daha spesifik konularda merak ettiğin şeyler varsa da sorabilirsin.