Mezuna mı kalınmalı yoksa tercih mi yapılmalı?

Skaylia

Hectopat
Katılım
3 Temmuz 2022
Mesajlar
693
Çözümler
6
Mezun senesi SAY 400K yaptım, normalde mezuna bırakacaktım fakat aile baskısı olacak diye tekrar kalmak istemiyorum.
TYT 90 net yaparken elimde olmayan koşullardan dolayı bırakmak zorunda kaldım ve sınavda 65 civarı net yaptım. AYT 10-15 soru baktım sıralamamda haliyle iyi gelmedi. Normalde bilgisayar veya makine mühendisliği istiyordum, bilgisayara ilgim var. Mezuna bırakırsam diş doktorluğunu hedefliyorum ama kalmayacağım sanırım. Deprem kontejanı falan mevcut düşüncem şu şekilde:
Gazi Üniversitesi bilgisayar programcılığı yazıp DGS ile mühendisliğe geçiş yapmak ya da evde baskıya rağmen hedefe yönelmek.

Üniversiteyi 1 kere okuyacağım için onu da Ankara da okumak istiyorum. O yüzden Ankara dışı tercih yapmak istemiyorum, çevrem de orada. Siz olsanız ne yapardınız? Çıkmazdayım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
DGS için olumlu şeyler söylemiyorlardı(kontejanlar az olduğu için) hocam. Mezuna bırakıp 1 sene daha çalışsanız daha faydalı olur bence.
 
Tercih yapıp DGS'yi düşünebilirsiniz.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı