MF Product Strike 0120 Blue Switch Mekanik Klavye İncelemesi

Evet, meşhur klavye elime bugün ulaştı. Ben de çoğu kişi gibi siparişin iptal olacağını düşünmüştüm ancak ilginç bir şekilde siparişler onaylandı ve kargolandı. Çok fazla kullanmadım, yaklaşık 45 dakika kadar kullandım çünkü öncelikli amacım satmak olduğu için tozlanmasını ve kirlenmesini istemedim. Kullandığım süre boyunca bayağı bi yazı yazdım. Bundan dolayı en azından kısa bir inceleme yapacak kadar kullandığımı düşünüyorum.

Klavyenin özel bir kutusu yoktu, fotoğrafta gördüğünüz karton kutu içinde mavi bir paket halinde geldi. İçinden garanti ve kullanım kılavuzu çıtkı. Klavyenin kutusu, üstten ve alttan görünüşü:
IMG_20210608_161644.jpgIMG_20210608_171415.jpgIMG_20210608_171621.jpg

Öncelikle klavyenin dış görünüşü ve malzeme kalitesiyle başlamak istiyorum. Görünüşü hoş ancak malzeme kalitesi iyi değil. Kasası plastik. Şu anda kullandığım Trust GXT 890 klavyem 1 kilo, MF Product ise tahminimce 350 gram falan. Arada gerçekten bariz bir kütle farkı var ki bu MF Product'ın kasasının plastik oluşundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Klavyenin LED'lerinin parlaklığı gayet yüksek ve harflerin şeklini de beğendim. LED'lerin rengi sabit. Yukarıdan aşağı satırların rengi sırasıyla beyaz, turuncu, yeşil, mavi, pembe ve kırmızı. Parlaklığı ayarlanabiliyor ve tümden kapanabiliyor. 7 tane de ışık modu var ancak çok ahım şahım modlar değil. Öyle nefes alıp verme, yukarıdan aşağı tek tek yanıp sönme gibi basit modlar var sadece. Görünüş olarak beğenmediğim tek yönü ise üst plakadaki vidaların görünür durumda olması oldu.
IMG_20210608_162606.jpgIMG_20210608_165412.jpg

Bu da kullandığım klavye olan Trust GXT 890 ile fotoğrafı:
IMG_20210608_165435.jpg

Tuş hissiyatını ben beğendim ancak başka bir model mavi switch klavye kullanmadığımı da belirteyim yani benim beğenip beğenmememin pek önemi yok bu durumda çünkü karşılaştırmak ve tam olarak bir yorum yapabilmem için başka bir mavi switch model klavye kullanmış olmam gerekirdi. 1 buçuk yıldır kırmızı switch mekanik klavye kullandığımdan olsa gerek mavi switchin "click" sesi de hoşuma gitti ama uzun kullanımda rahatsız olunur mu bilemiyorum. Tuşlara basımı şu anda kullandığım klavyeye göre daha yumuşak. Ayrıca klavyenin açıklamasına "aynı anda 3 tane tuşa basabilme" diye bir şey yazmışlar ancak aynı anda 9 tane tuşa bastım ve hepsini algıladı.
IMG_20210608_165933.jpgIMG_20210608_165921.jpgIMG_20210608_170041.jpg

Klavyenin altında kaydırmaz kauçuklar var ancak yükseltme ayaklarının altına bu kaydırmaz kauçuklardan koymamışlar ve yükseltme ayakları ile kullanınca klavye masada kayıyor. Ayakları açmadan kullanınca kaymıyor ama bu şekilde kullanan bir çok kişi olduğunu düşünürsek bence bu büyük bir eksiklik. Tuş sökme aparatı da yok, bu da bence eksiklik.

Klavye İngilizce düzene sahip. Bu kimine göre iyi kimine göre kötü bir özellik. Kötü çünkü Türkçe düzendeki karakterler sonradan basılmış şekilde ve aydınlatma ile görünmüyor, yani karanlık ortamda Türkçe karakterlerin yeri gözükmüyor. Benim için iyi yanı kod yazarken klavyeyi İngilizce düzene aldığımda sembollerin yerini ezbere bilmediğim için kolaylık sağlar diye düşünüyorum.

Kısa süre kullanmama rağmen ben beğendim açıkçası. Uzun kullanımda ne kadar dayanır bilemiyorum. Önceliğim satmak olduğu için klavye tozlanmasın diye fazla kullanmadım ve kutusuna kaldırdım. Dediğim gibi beğenmediğim yanları çok hafif olması ve yükseltme ayaklarının altında kaydırmaz kauçuk olmaması oldu. Onun dışında dediğim gibi tuşlara basım hissiyatını ve LED'lerin parlaklığını beğendim.

Bu klavyenin sıfır fiyatı 200 lira civarındaydı. Şu an sıfır olarak satışta olmadığı için anca 2. el olarak bulunur. 2. el olarak almak isteyenler varsa bu inceleme umarım karar vermenizde yardımcı olmuştur. Giriş seviye bir mekanik klavye olarak düşük bütçede alınabilir diye düşünüyorum. Merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı