Mi 11 Lite Black Crush

Makaleler
15
Daha fazla  
Telefonu yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum. Aldığımda MIUI 12.5.3 güncellemesini de yapmıştım direkt. O da işe yaramadı. Aldığımdan beri bu sorun var. Daha önce kullananlarda da varmış. Black crush nedir bilmiyorsanız anlatayım; bazı koyu renkli resim ve videolarda siyah renkli alanların piksellenme sorunu. Özellikle koyu temalı bazı dizi ve filmlerde çok canımı sıkıyor.

HDR 10, 1.07 milyar renk, AMOLED ekranlı bir telefonda hâlâ bu sorunu görmek üzücü. Kafam karışık durumda. Bazı kullanıcılar 12.5.3 ile çözüldü yazmış, bazıları en başından beri hiç karşılaşmadım yazmış ama bende durum hâlâ aynı. En çok Instagram keşfetteki koyu renkli videolarda karşılaşıyorum. Her videoda, fotoğrafta da olmuyor. Ne zaman olacağı da belli değil. Bazen YouTube'da, bazen Instagram'da.

AMOLED ekran kullanılan Xiaomi modellerinde varmış bu sorun. Sorunun yazılımsal olduğu söyleniyor internette. Umarım bir sonraki MIUI güncellemesinde bu sorunu kökten çözerler. Aranızdan Mi 11 Lite kullanıcısı olup da bu sorunu yaşayan var mı? Veya başka AMOLED ekranlı Xiaomi modeli kullanıp da bu sorunla karşılaşan?

Son düzenleme:
8 GB mı sizin versiyon? Bir de üretim tarihi ne zaman acaba, bir bakabilir misiniz?
Evet 8 GB RAM'li olan versiyonu benimki. Üretim tarihi olarak ise kutusunun alt kısmında 2021.05 yazıyor. Mayıs 2021 üretimi olduğunu gösteriyor sanırım.

Telefonu yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum. Aldığımda MIUI 12.5.3 güncellemesini de yapmıştım direkt. O da işe yaramadı. Aldığımdan beri bu sorun var. Daha önce kullananlarda da varmış. Black crush nedir bilmiyorsanız anlatayım; bazı koyu renkli resim ve videolarda siyah renkli alanların piksellenme sorunu. Özellikle koyu temalı bazı dizi ve filmlerde çok canımı sıkıyor.

HDR 10, 1.07 milyar renk, AMOLED ekranlı bir telefonda hâlâ bu sorunu görmek üzücü. Kafam karışık durumda. Bazı kullanıcılar 12.5.3 ile çözüldü yazmış, bazıları en başından beri hiç karşılaşmadım yazmış ama bende durum hâlâ aynı. En çok Instagram keşfetteki koyu renkli videolarda karşılaşıyorum. Her videoda, fotoğrafta da olmuyor. Ne zaman olacağı da belli değil. Bazen YouTube'da, bazen Instagram'da.

AMOLED ekran kullanılan Xiaomi modellerinde varmış bu sorun. Sorunun yazılımsal olduğu söyleniyor internette. Umarım bir sonraki MIUI güncellemesinde bu sorunu kökten çözerler. Aranızdan Mi 11 Lite kullanıcısı olup da bu sorunu yaşayan var mı? Veya başka AMOLED ekranlı Xiaomi modeli kullanıp da bu sorunla karşılaşan?
Hocam merhabalar sorunu çözdünüz mü? Telefonu alalı 2 gün oldu bu hatayı şimdi siyah yoğunlukta bir fotoğrafa bakarken farkettim. Telefonu çok beğendim ve sırf bu yüzden iade etmek istemiyorum acaba bir çözüm bulma şansımız var mı? 12.5.3 güncellemesini yaptım demişsiniz ama ben ayarlardan güncelle dediğimde 12.5.1 güncellemesini son güncelleme olarak kabul ediyor.

@erenkara Merhaba. Geçici çözüm olarak Play Store'da Screen Balance adlı bir uygulama buldum. Uygulamaya gerekli izinleri verip fluorescent ayarını sadece flourescent olarak ayarlayınca sorun bir nebze de olsa çözülüyor.

Ayrıca bendeki MIUI sürümü 12.5.3, buyrun resmi:

MIUI sürümü Mi 11 Lite.jpg

@erenkara merhaba. Geçici çözüm olarak Play Store'da screen balance adlı bir uygulama buldum. Uygulamaya gerekli izinleri verip fluorescent ayarını sadece flourescent olarak ayarlayınca sorun bir nebze de olsa çözülüyor.

Ayrıca bendeki MIUI sürümü 12.5.3, buyurun resmi:

8 GB RAM versiyonu olduğu için 12.5.3 yüklenmiş olabilir çünkü güncelle diyorum son sürüm diyor bende (6 GB). Program bu sorunu çok az çözüyor üstelik bu programa dahi gerek yok. Ayarlar, ekran, renk şeması menüsünden orijinal renk seçeneğini işaretleyince gözle görülür etki yapıyor.

Sence bu sorun çözülür mü yoksa telefonu iade mi edeyim? Gerçekten bir Android telefonu ilk defa beğendim ve böyle basit bir sorun yüzünden iade etmek istemiyorum. Zaten bu fiyat bandında daha iyi bir telefon bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@erenkara Evet büyük ihtimalle 8 GB RAM'li versiyonu olduğu için.

Sorun çözülür mü kısmına gelirsek, internette bu sorunun Nisan ayından beri yaşandığını gördüm. Yabancı insanlar da bu sorunu yaşamış. Nisan ayından bu yana birkaç güncelleme aldı diye biliyorum, ama hâlâ tam olarak çözülmedi. Xiaomi özellikle Mi 11 Lite'daki bu durumu ele aldı mı o da bilinmiyor. Düzelmesini umabiliriz sadece, kesin olarak bilemeyiz.

Benim izleyeceğim yol şu; bir süre daha kullanacağım. Yıl sonunda MIUI 13 güncellemesi bekleniyormuş. O güncellemeye kadar kullanırım, sorun çözülürse kullanmaya devam ederim telefonu. Ama hâlâ çözülmediyse garantiye gönderirim. Ha o da olmadı, artık bu telefon böyle deyip satarım, başka telefon alırım.

Uzun lafın kısası önerim; iade edebiliyorsan et, bu segmentte başka bir cihaza yönel hocam. Düzelecek mi, Düzelmeyecek mi diye beklemek yerine bu da iyi bir hareket olur.

@erenkara Evet büyük ihtimalle 8 GB RAM'li versiyonu olduğu için.

Sorun çözülür mü kısmına gelirsek, internette bu sorunun Nisan ayından beri yaşandığını gördüm. Yabancı insanlar da bu sorunu yaşamış. Nisan ayından bu yana birkaç güncelleme aldı diye biliyorum, ama hâlâ tam olarak çözülmedi. Xiaomi özellikle Mi 11 Lite'daki bu durumu ele aldı mı o da bilinmiyor. Düzelmesini umabiliriz sadece, kesin olarak bilemeyiz.

Benim izleyeceğim yol şu; bir süre daha kullanacağım. Yıl sonunda MIUI 13 güncellemesi bekleniyormuş. O güncellemeye kadar kullanırım, sorun çözülürse kullanmaya devam ederim telefonu. Ama hâlâ çözülmediyse garantiye gönderirim. Ha o da olmadı, artık bu telefon böyle deyip satarım, başka telefon alırım.

Uzun lafın kısası önerim; iade edebiliyorsan et, bu segmentte başka bir cihaza yönel hocam. Düzelecek mi, Düzelmeyecek mi diye beklemek yerine bu da iyi bir hareket olur.
Android telefonları sevmeyen biri olarak bu telefonu o kadar beğendim ki iade konusunda çok büyük kararsızlık yaşıyorum. Böyle bir sorun yüzünden telefonu iade edesim hiç gelmiyor. Akşama kadar iyice düşünüp iade edip etmeyeceğime karar vericem. Keşke Xiaomi bu sorun ile ilgilenseydi. Çünkü onlar için muhtemelen büyük bir sorun değildir. Asus rog telefonunda aynı sorunlar yaşanmış ve asus bu sıkıntıyı çözmüş.

Android telefonları sevmeyen biri olarak bu telefonu o kadar beğendim ki iade konusunda çok büyük kararsızlık yaşıyorum. Böyle bir sorun yüzünden telefonu iade edesim hiç gelmiyor. Akşama kadar iyice düşünüp iade edip etmeyeceğime karar vericem. Keşke Xiaomi bu sorun ile ilgilenseydi. Çünkü onlar için muhtemelen büyük bir sorun değildir. Asus rog telefonunda aynı sorunlar yaşanmış ve asus bu sıkıntıyı çözmüş.
Ah duygularıma ifade olmuşsun dostum. :) umarım güzel düşüncen gibi olabilir ama inan umudum yok. He iade edecek miyim hayır.

Ah duygularıma ifade olmuşsun dostum. :) umarım güzel düşüncen gibi olabilir ama inan umudum yok. He iade edecek miyim hayır.

Burada 12.5.4 global güncellemesi ile sorunun çözüldüğünü yazmışlar.

12.5.4 ne zaman gelir acaba? Umarım kısa süre içinde gelir.

Global olarak 12.5.4 güncellemesi gelmiş ama Türkiye ROM'u olarak en son 12.5.1 güncellemesi var. Türkiye ve Global ROM'lar ayrıymış yani Türkiye'ye gelen 12.5.2 güncellemesinde bile sorunun çözülebileceğini söylediler. (mi forumda)

Wanetage, sen telefon güncellemesini manuel mi yaptın yoksa ayarlardan otomatik mi? Çünkü Turkey ROM olarak en son 12.5.1 gözüküyor. Sana nasıl 12.5.3 gelmiş anlayamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı