Mi5s kronik problemleri var mı?

@BERWAR Mi4 deki 801 işlemcinin ısınmasının sebebi cpu frekans yüzünden mi?

Meliha Hanım o gün cevap verememin sebebi bir konu yüzünden forumda uyarı aldığım için mesaj atmam yasaklanmıştı. Eğer aklınızda hala soru kaldıysa sorabilirsiniz?

Ben sormak istiyorum merak ettim. Şarj kaç saatte %100 oluyor? Ve günlük okul kullanım için kaç saat yetiyor? Video izlerken sesleri duyabiliyor musunuz? Telefonu nasıl şarj ediyorsunuz? Genelde %15'den önce şarj ederler ve %80 de çıkarırlar.

1 saate felan sarj doluyor hızlı sarj özelliği var. Günlük kullanımda 1 günü çıkarıyor. Ses konusuna gelirsek ses olayından anlamam ama öyle duyuluyor mu gibi bir problemi yok. İdeal sarj doldurmanın bir etkisi olur mu bilemem ama sürekli tak çıkar yapmak yerine bir kere sarj etmenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Genelde acele işim yoksa tamamen sarj olmasını beklerim.

Ufak farklar var aralarında farkedilecek düzeyde değil. En büyük farkları şöyle anladığım kadarıyla Xiaomi ilk Mi5 i çıkarıyor. İllaki telefon ile kullananların gördükleri hataları, eksikleri, tavsiyeleri ve yorumları oluyordur buna göre Mi5S 'i çıkardıklarını düşünüyorum. Mesela bir yerde Mi5S de Home tuşunun mekanik olmadığını bunun uzun kullanımda daha sağlıklı olacağı yorumunu okumuştum. Mi5 de mekanik mesela. Mi5S in kamerası çözünürlük olarak daha az gözüküyor ama 1080p 120 FPS video çekebiliyor, Mi5S sd 821 kullırken mi5 sd 820 kullanıyor. Ama gördüğüm kadarıyla arasındaki fark daha çok kasada. Ama çok da bir farklılık göremiyorum.

@BERWAR Teşekkürler bir şey daha öğrenmiş oldum. LG G3 lerde de ısınma yüzünden mavi ekran sorunu vardı ben ısıyı dağıtma sorunu zann ediyordum. Demekki dağıtmadan ziyade işlemci sorunuymuş.

SD 821 ile SD 820 arasındaki temel fark işlemci frekans hızı farklılığıdır. GPU olarakta iki işlemci aynı paketi kullanıyor. SD 821, SD 820 modelinin hız artırılmış halidir.

SD 801-800 işlemcileri ısınma yüzünden performans kaybı yaşatan modeller değil, sorunlu işlemci SD 810 modeli gibi değildiler bu modeller. SD 800-801-805-808 modellerinin hepsinde de belli bir ısınma durumu var ama performans kaybına neden olmuyor bu modellerdeki ısınma.

Telefonlarda neden hız aşırmaya gidiliyor anlamıyorum yapılacak işlem sayısı zaten sınırlı.

Mi4 kullanırken arada çok kullanımı abartığımda hele ki sarj da ilen telefona dokunamıyordum. Ne kadar performans kaybı olmasada zararı dokunuyordu bana.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı