Çözüldü Microsoft Edge Chromium adres çubuğuna bir şey yazdığım zaman kilitleniyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yika38

Gigapat
Katılım
17 Eylül 2017
Mesajlar
6.333
Makaleler
11
Çözümler
196
Yer
Kayseri
Microsoft Edge Chromium'un 84.0.522.49 numaralı sürümünü kullanıyorum ve videoda görüldüğü üzere, adres çubuğuna bir şeyler yazmaya çalıştığım zaman kilitleniyor ve kapanıyor. Ne yazdığımın önemi yok, her şekilde kilitleniyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tarayıcıyı silip tekrar yükledim, nafile. Eklentiler kaynaklı sorun olabileceği ihtimali üzerine bütün eklentileri devre dışı bırakıp yeniden denedim, nafile. Farklı bir Chromium tabanlı tarayıcı üzerinden (Google Chrome) aynı sorunu yaşamıyorum.

"Farklı bir tarayıcı yükle, yoluna öyle devam et" şeklinde yorumlar haricinde her türlü yardımınızı bekliyorum.

Güncelleme: Sorun çözüldü. "Ayarlar >> Gizlilik ve Hizmetler >> Hizmetler >> Adres çubuğu >> Adres çubuğunda kullanılan arama altyapısı" bölümünde ayar Google ise farklı bir altyapı kullanın. Google'dan vazgeçemiyorsanız google.com.tr yapın.


Güncelleme 2: Sürüm 84.0.522.50 ile sorun çözüldü. Sorun yaşıyorsanız tarayıcınızı güncelleyin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, sorun garip bir şekilde çözüldü. Çok garip. Anladığım kadarıyla sorun adres çubuğunun arama altyapısından kaynaklı.

@unnamedington 'ın dediği gibi, beta sürümünü indirip kurdum ancak bir sorunla karşılaşmadım. Fark ettim ki, ben adres çubuğunda arama altyapısı olarak Google'ı kullanıyordum ancak beta sürüm Yandex kullanıyordu. Beta sürümün de arama altyapısını Google yapınca tarayıcı yine çöktü. Sonra farklı bir altyapı yapıp yeniden Google yapınca bir sorunla karşılaşmadım.

Arama altyapısı ayarını "Ayarlar >> Gizlilik ve Hizmetler >> Hizmetler >> Adres çubuğu >> Adres çubuğunda kullanılan arama altyapısı" bölümünden değiştirebilirsiniz.

Şu anda bir sorun yok ancak sinir edici bir şey.

Güncelleme: Yine sorun yaşadım. Ancak Google'dan farklı bir altyapı kullanmak istemediğimden varsayılan Google altyapısı yerine google.com.tr yaptım, çözüldü.
@yika38, güncellemeyi ne kadar zaman önce yapmıştın? Bir saatten az bir zamanda mı?
Otomatik yaptı, ne zaman yaptığına dair bir bilgim yok.
@yika38.

Process Monitor'den baktım.

C:\Users\x\AppData\Local\Microsoft\Edge\User Data\Crashpad\reports

Burada dump dosyası oluşturuyor, her çöküşte. Onu inceleyeceğim ama pek bir şey çıkmayacak gibi.
Bende oluşan dump dosyaları bu şekilde, sorun çözüldüğü için Process Monitor hata raporu oluşturamadım:
 
Son düzenleme:
Adres çubuğunu Bing yapınca sorun düzeliyor. Zaten saçma sapan arama sonuçlarından dolayı Bing'e geçiş yapmayı düşünüyordum. Bahanesi oldu işte.
 
Fark ettim ki, ben adres çubuğunda arama altyapısı olarak Google'ı kullanıyordum ancak beta sürüm Yandex kullanıyordu. Beta sürümün de arama altyapısını Google yapınca tarayıcı yine çöktü. Sonra farklı bir altyapı yapıp yeniden Google yapınca bir sorunla karşılaşmadım.
Yerel olarak Türkiye'de yaşadığınız için otomatik olarak Yandex arama motorunuz olarak ayarlanıyor. Eğer sorununuz başka bir altyapıdan geçmekle düzeldiyse, buna sevindim.
 
@Elocutionear 'ın dediği gibi, beta sürümünü indirip kurdum ancak bir sorunla karşılaşmadım. Fark ettim ki, ben adres çubuğunda arama altyapısı olarak Google'ı kullanıyordum ancak beta sürüm Yandex kullanıyordu. Beta sürümün de arama altyapısını Google yapınca tarayıcı yine çöktü. Sonra farklı bir altyapı yapıp yeniden Google yapınca bir sorunla karşılaşmadım.
Altyapıyı değiştirip, tekrar Google yaptım. Yine aynı sorunu yaşadım. Arama altyapısı ekleyeyim dedim, google.com.tr diye ekledim, sorun yok gibi.
 
Arama motoru altyapımı değiştirmememe rağmen, hâlâ daha bu sorunla karşılaşmadım.

Google.png
 
Arkadaşlar ilginç bir şeyle karşılaştım 31.07.2020 saat 01.30 civarı başladı olay.
Hiçbir sorun olmayan Edge 11 tarayıcım bir anda arama çubuğuna bir şey yazmaya başlarken kapanmaya başladı. Bir ton çözüm denedim ama hiçbiri fayda etmedi. Sistem geri yükleme bile yaptım 1 hafta geriye.
Kendimce kurcalarken tarayıcı ayarlarını şöyle bir şeye denk geldim.
Tarayıcı arama motorum Google, bunu Yandex yapınca hiçbir sorun olmuyor. Ama Google yapınca ve tarayıca bir şey aramak için klavyeden 2 tuşa basınca tarayıcı bildiğiniz alt+F4 yapılıyor :)
Bu konu hakkında bilgisi ya da bu tarz bir şeye denk gelen oldu mu acaba? Kendi kendime gülüyorum resmen böyle saçma bir şey olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı