Microsoft Edge vs Opera GX

Gizlilik sorunları dışında normal Opera'ya göre Gx'in aşırı fazla sorunu var. Opera geliştirme süreci diğer büyük tarayıcılara göre yavaş. Bu yüzden oluşan kronik sorunlar önce Opera tarayıcısında düzeltiliyor. Gx tarayıcısında ise bu süre normal güncellemeye göre 2-3 hafta aksayabiliyor.

Opera GX tarayıcısının sosyal ve Opera forumlarından gördüğüm kadarıyla CPU tüketim, alakasız yerlerde çöküp tüm çerezleri silme, belirli sitelerde bellek sızıntısı gibi sorunları var. Bu sorunları çözerler ama onlar çözene kadar veri kaybı yaşanınca sizi kurtaracak bir şey yok.

Bir de ekleme yapayım koyu teması çok göz yorucu. Opera'nın normal sürümündeki gibi bir gri tema gelse daha iyi olur.

Bana göre canary ya da nightly sürümü olmayan tarayıcılar kullanılmaz. Edge, Chrome, Firefox ve Brave tarayıcılarının günlük güncelleme alan bu sürümleri bulunuyor.

Her tarayıcı konusunda görüyorum seni :D kendini hemen belli ediyorsun.
 
Opera GX'i bir süre kullandım ve kötü. Chrome ya da Edge kullanın. Opera'nın sözde reklam engelleyicisi, açılır pencereleri bile engellemiyor. VPN desen aynı adresi birkaç kişiye veriyor vs.
 
İkisi arasında Edge bana göre daha performanslı bir tarayıcı. Hem hafif hem de sade ve kullanışlı bir arayüze sahip, Windows ile optimize tek tarayıcı bana göre. Opera 2016 yılında Çinlilere satıldıktan sonra baya kötüleşti, reklam engelleyici falan doğru düzgün çalışmıyor. GX versiyonu da kendine kullanıcı çekmek için adına "gaming" diyen ve küçük yaş kitlelerinin de hemen atladığı bir tarayıcı. Yani benim anlamadığım ışıklı ve gaming olunca ne oluyor. Bir kaç yıldır da verileri satmakla adı çok anılıyor Opera'nın. Çinlilerden her şey beklenir.
 

Geri
Yukarı