Millenicom nasıldır?

Problemin olduğunda doğrudan bir müşteri temsilcisi bulamazsın. Ama onun dışında ping değerleri, indirme ve yükleme hızını vaadettikleri kadar kullanabilirsin. TurkNet 4 ayda 100 liradan 170 liraya çıktığında geçmiştim. Pişman etmedi.
Ancak:
Modem kurulumu yapmayı bilmiyorsan kurulum için gelmeleri epey uzun sürüyor.
 
Selam, altyapım 58 Mbps ve santrale 275 metre uzaklık var.

Millenicom kullanıyorum hiçbir sıkıntı çekmedim müşteri hizmetleri biraz geç mesela arıyorsunuz eğer çoğu kişi müsteri hizmetlerini aradıysa sizi 1-2 saat sonra tekrar arıyorlar tek bu sıkıntısı. Hız konusunda ise 35Mbps paketini kullanıyorum evde 3-2 kişi internet kullanıyor ama hala hız testinde böyle gayet memmunum.

hız.png
 
M*llenicom müşteri hizmetleri(yok diyebiliriz) açık ara en kötüsü. Sıkıntıları görmezden gelmek gibi huyları var. Sistemden modeminin bağlandığını görüyorsa ve hat değerlerinde anormal değişiklik yoksa otomatik olarak şikayeti kapatıp geçiyorlar. Kendi ağlarındaki eksikliklerin müşterilere yaşattığı olumsuz etkileri örtbas ediyorlar. Ben vakti zamanında Türknet'e geçmeye niyetlendiğimde sürece engel olmuşlardı. Türknet benden xDSL numarasını istemişti ve kendilerinin M*llenicom'dan öğrenemediklerini söylediler. Ne yazık ki ben de öğrenemedim. Sadece müşteri numarası söylediler başka bilgi vermediler. xDSL hat numarası olmadan da geçiş yapılamadığı için e-devletten fesih dilekçesi vererek kapattırmak zorunda kaldım. Türknet'e de kurulum ücreti ödemek durumunda kaldım bu yüzden.

Bu dandik şirketten sonra da en kötü müşteri hizmetleri olarak Gıbırnet gelir. Şikayetlere cevapları çoğu zaman 6 saatten fazla sürerdi. 7/24 destek dedikleri de zırva. Günün çoğu saatinde telefonda uzun uzun bekletiyorlar. Bir keresinde 33 dakika beklettiler ve telefonu kapattılar.

Comnet ise üçüncü sırada geliyor. Bunlar da geç cevap veriyor. Ancak üç ayı doldurup değiştirme planı yaparken hizmet kalitesinde hissedilir iyileşme oldu. Türknet'e geri dönme planı yaparken o tarafın aşırı zam yapması ve Comnet'in iyileşmesi beni şimdilik değişiklikten vazgeçirdi. Türknet dışında kalan İSS'lerin zamlı fiyatlarını öğrenebilmek için biraz daha vakit kazanmış oldum. Buna göre planımı yapacağım. Bu arada Comnet de 1 şubat itibari ile zam yapacağına dair mesaj attı ama fiyatları söylemediler. O tarihten önce 1-3-6-12 aylık ödeme yapanlar etkilenmeyeceklermiş. Kendileri ön ödemeli çalışıyor. Bakiye/kontör yükler gibi bu dört farklı süre seçeneği ile "gün" yükleniyor. Fiyatlar da aylık 139 liradan 109 liraya kadar düşebiliyor süreyi uzun tercih edersek. Fazla param olmadığı için uzun süreli yükleme yapamıyorum. Bir de ilk başlarda yaşadığım ping ve paket kaybı sorunları da soru işareti oluşturdu. O yüzden yine aylık yükleme ile yetineceğim.

Türknet bağlantı kalitesi(özellikle düşük ping) konusunda en iyisiydi. Müşteri temsilcileri ile iletişim telefonda değil yazışma şeklinde ve biraz bekletiyorlar. Yine de Gıbırnet ve Comnet'ten çok daha hızlı ve neredeyse TT'den bile başarılı. Ancak mevcut fiyatlar sebebiyle sadece kendi gigafiber altyapısı ile kullanmak dışından hiç de iyi bir seçenek değil.

Sonuç olarak, M*llenicom'dan kesinlikle uzak durmanı ve mümkünse Netspeed yada Comnet kullanmanı tavsiye ederim. Değiştirmek iktiza ederse benim de sıradaki durağım Netspeed olacak.
 
Geçen yıl ilk aldığımda 2 saatte hemen gelip kurmuşlardı ama çok sıkıntı yaşadım. 35 mbps vermesi gerekirken 10 mbps veriyordu ve müşteri hizmetleri düzeltelttikrlerini belirtesede düzelmiyordu. Taahhütsüz olduğundan değiştirmeyi düşündüm ama o sıra bunla uğraşmak istemedim. Sonra 3 ay İnterneti askıya aldım tekrar aktif ettiğimde sorum çözülmüştü. Şuan genel olarak İnternetten memnunum, fiyatı da uygun.

Yine de bence Bi Netspeed'i de araştırın.
 
Türk telekom fiber üzerinden hizmet almıştım, çok memnun kalmıştım ama iptal ettirmek durumunda biraz uğraşıyorsun.
 
Geçen sene Haziran ayında türknet zammı sonrası geçiş yaptım. Türknet ile arasında bir fark yok ikisinden de memnundum sadece türknet güncelleme adı altında kucaklamaya başladı. Speedteste sabit 9 ping alıyorum. Şuan engelli indirimi ile 92 TL ye geliyor.
 
Babam biraz daha bilindik marka istediği için GIBIRNet ve Comnet'e bakamıyorum Netspeed için paket kaybı sorunu devam ediyor mu?



Müşteri hizmetleri iyi değil galiba ve ismi bilindik değil hocam.

Millenicom kullanıyorum hiçbir sıkıntı çekmedim müşteri hizmetleri biraz geç mesela arıyorsunuz eğer çoğu kişi müsteri hizmetlerini aradıysa sizi 1-2 saat sonra tekrar arıyorlar tek bu sıkıntısı. Hız konusunda ise 35Mbps paketini kullanıyorum evde 3-2 kişi internet kullanıyor ama hala hız testinde böyle gayet memmunum.

Eki Görüntüle 1650245

Galiba tek sıkıntı müşteri hizmetleri.

Türk Telekom fiber üzerinden hizmet almıştım, çok memnun kalmıştım ama iptal ettirmek durumunda biraz uğraşıyorsun.

Türk Telekom düşünmüyorum hem çok pahalı.

Geçen yıl ilk aldığımda 2 saatte hemen gelip kurmuşlardı ama çok sıkıntı yaşadım. 35 Mbps vermesi gerekirken 10 Mbps veriyordu ve müşteri hizmetleri düzeltelttikrlerini belirtesede düzelmiyordu. Taahhütsüz olduğundan değiştirmeyi düşündüm ama o sıra bununla uğraşmak istemedim. Sonra 3 ay interneti askıya aldım tekrar aktif ettiğimde sorum çözülmüştü. Şu an genel olarak internetten memnunum, fiyatı da uygun.

Yine de bence bir Netspeed'i de araştırın.

Netspeed'de paket kaybı sorunu var mı?

M*llenicom müşteri hizmetleri(yok diyebiliriz) açık ara en kötüsü. Sıkıntıları görmezden gelmek gibi huyları var. Sistemden modeminin bağlandığını görüyorsa ve hat değerlerinde anormal değişiklik yoksa otomatik olarak şikayeti kapatıp geçiyorlar. Kendi ağlarındaki eksikliklerin müşterilere yaşattığı olumsuz etkileri örtbas ediyorlar. Ben vakti zamanında TurkNet'e geçmeye niyetlendiğimde sürece engel olmuşlardı. TurkNet benden xDSL numarasını istemişti ve kendilerinin m*llenicom'dan öğrenemediklerini söylediler. Ne yazık ki ben de öğrenemedim. Sadece müşteri numarası söylediler başka bilgi vermediler. xDSL hat numarası olmadan da geçiş yapılamadığı için e-Devlet'ten fesih dilekçesi vererek kapattırmak zorunda kaldım. TurkNet'e de kurulum ücreti ödemek durumunda kaldım bu yüzden.

Bu dandik şirketten sonra da en kötü müşteri hizmetleri olarak GIBIRNet gelir. Şikayetlere cevapları çoğu zaman 6 saatten fazla sürerdi. 7/24 destek dedikleri de zırva. Günün çoğu saatinde telefonda uzun uzun bekletiyorlar. Bir keresinde 33 dakika beklettiler ve telefonu kapattılar.

Comnet ise üçüncü sırada geliyor. Bunlar da geç cevap veriyor. Ancak üç ayı doldurup değiştirme planı yaparken hizmet kalitesinde hissedilir iyileşme oldu. TurkNet'e geri dönme planı yaparken o tarafın aşırı zam yapması ve Comnet'in iyileşmesi beni şimdilik değişiklikten vazgeçirdi. TurkNet dışında kalan ISS'lerin zamlı fiyatlarını öğrenebilmek için biraz daha vakit kazanmış oldum. Buna göre planımı yapacağım. Bu arada Comnet de 1 şubat itibari ile zam yapacağına dair mesaj attı ama fiyatları söylemediler. O tarihten önce 1-3-6-12 aylık ödeme yapanlar etkilenmeyeceklermiş. Kendileri ön ödemeli çalışıyor. Bakiye/kontör yükler gibi bu dört farklı süre seçeneği ile "gün" yükleniyor. Fiyatlar da aylık 139 liradan 109 liraya kadar düşebiliyor süreyi uzun tercih edersek. Fazla param olmadığı için uzun süreli yükleme yapamıyorum. Bir de ilk başlarda yaşadığım ping ve paket kaybı sorunları da soru işareti oluşturdu. O yüzden yine aylık yükleme ile yetineceğim.

TurkNet bağlantı kalitesi(özellikle düşük ping) konusunda en iyisiydi. Müşteri temsilcileri ile iletişim telefonda değil yazışma şeklinde ve biraz bekletiyorlar. Yine de GIBIRNet ve Comnet'ten çok daha hızlı ve neredeyse TT'den bile başarılı. Ancak mevcut fiyatlar sebebiyle sadece kendi GigaFiber altyapısı ile kullanmak dışından hiç de iyi bir seçenek değil.

Sonuç olarak, m*llenicom'dan kesinlikle uzak durmanı ve mümkünse Netspeed'ya da Comnet kullanmanı tavsiye ederim. Değiştirmek iktiza ederse benim de sıradaki durağım Netspeed olacak.

Anlıyorum hocam teşekkür ederim.
 
Babam biraz daha bilindik marka istediği için GIBIRNet ve Comnet'e bakamıyorum Netspeed için paket kaybı sorunu devam ediyor mu?

Müşteri hizmetleri iyi değil galiba ve ismi bilindik değil hocam.

Galiba tek sıkıntı müşteri hizmetleri.

Türk Telekom düşünmüyorum hem çok pahalı.

Netspeed'de paket kaybı sorunu var mı?

Anlıyorum hocam teşekkür ederim.

Ben Netspeed'den Millenicom'a geçtim, normalde 16Mbps almam gerekirken 4Mbps alıyordum ve Netspeed'i arıyordum ama her ne kadar servis ekipleri gelse de gene de aradan 1-2 gün sonra bozuluyordu sonra ise bu sorun yüzünden Millenicom'a geçtik ve servis ekip geldiği zaman bunun kablo yüzünden olduğunu söyledi ve sonra biz değiştirdik gerçekten de sorun ortadan kalktı yani Netspeed 5 aydır ne sorunu olduğunu anlayamazken Millenicom ekipi hemen anladı. Ben size hala Millenicom öneririm.
 

Geri
Yukarı