Millenicom vs TurkNet

Mehmet Demirr

Megapat
Daha fazla  
İyi Günler,
Şu anda halihazırda Türk Telekom ile taahhüt var ve 25.01.2021'de bitecek. Tarife ise 12 Mbps'ye kadar download fakat en Speedtest üzerinden yapılan testlerde en fazla 10 Mbps download ve 0.70 upload alabiliyorum (Çoğu zaman hız düşmesi oyunlarda birden ping çıkması sorunları da var.) üstelik 76 TL faturası var.
Başka bir firmaya geçmek istiyoruz fakat hangi firma daha iyidir sormak istiyorum. Aklımda Millenicom ve TurkNet var ikisinde de altyapı sorgulama üzerinden baktığım kadarıyla 75 Mbps hız sunabiliyorlar. İki firma da 35 Mbps'lik paket önerisi sundu tek fark Millenicom 6 Mbps upload, TurkNet 3 Mbps upload yazıyordu paketlerde, ikisi de 85 TL ve taahhüt yok. Farklı firmaya geçerken geç bağlanma sıkıntısı olur mu kullananlar var ise memnunlar mı fikirlerini öğrenmek istiyorum açıkçası. Şu anda kullandığım modem Airties AIR5650 V2. Modem arayüzünden baktığımda VDSL2 desteği gözüküyordu (Modem arayüz fotoğrafını eklerim.) bu modemle verilen hızları alabilir miyim?
Yoksa bunların hiçbirini yapmayıp Türk Telekom ile devam mı?

Dosya Ekleri

• resim_2020-12-11_172503.png
    resim_2020-12-11_172503.png
    3,6 KB · Görüntüleme: 64
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    6,3 KB · Görüntüleme: 87
Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce bir konuda yazdım ülkemizde ki internet kalitesini altyapı belirliyor. Düşün senin hattın dandik ise istediğin firmaya git hepsi o dandik hat üzerinden internet vereceği için kullandığın internet dandik olacak. Güzel bir altyapın varsa adamlar dur şuna gıcıklık olsun diye senin netini kesecek hali yok. O yüzden birazdan buraya ben Millenicom'la sorun yaşadım TurkNet şöyle kötü diyenler gelecek %80'i alt yapıdan kaynaklı sorun yaşıyor. İki firmadan birini taahhütsüz paketi al yoluna devam et.

Daha önce bir konuda yazdım ülkemizde ki internet kalitesini altyapı belirliyor. Düşün senin hattın dandik ise istediğin firmaya git hepsi o dandik hat üzerinden internet vereceği için kullandığın internet dandik olacak. Güzel bir altyapın varsa adamlar dur şuna gıcıklık olsun diye senin netini kesecek hali yok. O yüzden birazdan buraya ben Millenicom'la sorun yaşadım TurkNet şöyle kötü diyenler gelecek %80'i alt yapıdan kaynaklı sorun yaşıyor. İki firmadan birini taahhütsüz paketi al yoluna devam et.
Haklısınız aslında fakat altyapımın iyi olup olmadığını sadece bir firma ile anlaşma yaptıktan sonra mı anlayabilirim?

Bulunduğun bölgenin altyağısı hangi sağlayıcıyı destekliyorsa onu kullanmanı tavsiye ederim. Araştırmanı buna göre yap, sor, soruştur komşulara, esnafa. Örneğin ben TürkNet kullanıcısıyım ve çok uzun süredir bir sorun yaşamadım. Ayrıca bulunduğum bölgede fibere geçildi.

Dosya Ekleri

• trknet.png
    trknet.png
    106,6 KB · Görüntüleme: 84
TurkNet'in destek sistemi yok, o yüzden ben Millenicom'u seçmeniz taraftarıyım. Bu iki firmaya ek NetSpeed'i öneriyorum.
Destek sisteminden kastın Türk Telekom firmasındaki gibi "sorun sizde" diyen bir sistemse evet yok. TürkNet'de sistem online olarak işliyor. Sen kayıt çıyorsun, yetkili servis ilgileniyor, gerekirse binaya gelip kontrol ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bulunduğun bölgenin altyağısı hangi sağlayıcıyı destekliyorsa onu kullanmanı tavsiye ederim. Araştırmanı buna göre yap, sor, soruştur komşulara, esnafa. Örneğin ben TürkNet kullanıcısıyım ve çok uzun süredir bir sorun yaşamadım. Ayrıca bulunduğum bölgede fibere geçildi.
Aslında etrafta pek soracak kişi yok biraz daha mahalle oluyor kaldığım yer esnaf desen de nadir. Komşularda hep orta ve yaşlı kesim sayılır. Taahhüt olmadığı için iki firmadan birisi denebilebilir diye düşünüyorum

İnsanları yanlış yönlendirmekten vazgeçin. Önereceğiniz en mantıklı şey altyapıya göre bir seçenek araştırmak olmalı. İstanbul içinde kime önerdiysem TürkNet ile sorun yaşamadı. Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy ilçelerinde sorunsuz kullanıldı ve gelişmeye devam ediyor. Sorun altyapınızda. Araştırma yapması gereken sizsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı