Millenicom'dan Netspeed'e Geçiş Sonrası Ping ve Gecikmede Artış

Adamgibi

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus A320M-F & Amd Ryzen 5 2600x & 2x8 Team T-Force 3200mhz & Radeon RX 580
Meslek
Öğrenci
Merhaba, Millenicom'da son 1,5 haftadır yaşadığım sorunlar nedeniyle Netspeed'e geçiş yaptım. Millenicom'da 1000 Mbps paket kullanıyordum, şu an ise Netspeed'de 200 Mbps paket kullanıyorum.

Kartepe/Kocaeli’de yaşıyorum. Millenicom kullanırken Riot Türkiye sunucularına pingim 4 ms iken, Netspeed'de en iyi ihtimal 12 ms oluyor.

Millenicom'da yaptığım tracert İstanbul üzerinden internete bağlıyordu. Ancak Netspeed ile Riot İstanbul sunucularına tracert yaptığımda bağlantım Ulus Ankara Türk Telekom sunucuları üzerinden yönlendiriliyor ve bu gereksiz yere dolaşmaya neden oluyor. Bu duruma nasıl çözüm bulabilirim? Müşteri hizmetlerine, pop noktasının neden İstanbul olmadığını değiştirmek istediğimi ilettim ancak mümkün olmadığını söylediler. Statik IP alıp CGNAT dışına çıkmam bu durumu düzeltir mi? Aşağıda tracert sonuçlarımı paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• tracert.PNG
    tracert.PNG
    20,1 KB · Görüntüleme: 21
Ben de bu ay Netspeed'e geçtim, Türknet'de aldığımdan 10 ping daha yüksek alıyorum her zaman. Bunu pek dert etmedim ama yoğun vakitlerde paket kaybı ve yüksek ping başlıyor. Sanırım altyapısının yetersizliğinden hem uzak sunuculara yönlendiriyor hem de yükü kaldıramıyor.

Millenicomda yaşadığım problemi an itibari ile Netspeed ile de yaşamaya başladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı