Milli Muharip Uçağı TF-X'in İlk Parçası Üretildi

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 56
  • Görüntüleme 3.519
Makaleler
24
Yer
İstanbul
Milli Muharip Uçağı (MMU) prototipinde kullanılacak ilk parça üretildi ve sergilendi.

Havacılık hiyerarşisini bilmeden gelip dalga geçeceklere peşin peşin söyleyeyim. Havacılıkta bazı önemli adımlar vardır. Roll out, first metal cut gibi. Bu da first metal cut'a örnek bir parçadır.

İlk üretilecek ve bunun töreni yapılacak parça belirlenir ve üretildikten sonra kutlanır. Bu bir havacılık geleneğidir. Arka planda sizin bilmediğiniz binlerce parça üretiliyordur yüksek ihtimalle. Türkiye'nin havacılık alanında üretim sanayisi küçümsenecek derecede küçük değil. Sadece motor gibi büyük AR-GE ve yatırım isteyen alanlarda zayıfız.

Hayırlı olsun, devamı gelsin...

Z4ZYKKb3MwYuUfyY-637717067941502450.jpg

Geç kaldın, dün paylaşıldı. 🙃
Havacılığa açılmamış herhalde, o yüzden haberim olmadı. Havacılıkta tekrardan açılması sorun teşkil etmez.

Sizin uçaklara ilginizin olduğunun farkındayım.
Galiba dediğiniz gibi olmuştu, konu farklı bir kategoride olabilir.
Evet, kullanıcı haberleri kategorisinde açılmış.

Hazır almayıp üretim yapıp ithalat yapan güçlü Türkiye olacağız inşallah 💪🇹🇷
İthalat ve ihracat nedir diye tekrar bir bak istersen. Orada bir karışıklık var. :D

İlk üretilecek ve bunun töreni yapılacak parça belirlenir ve üretildikten sonra kutlanır. Bu bir havacılık geleneğidir.
Ülkedeki savunma şirketlerinden en güzide olanları için toplu iğne bile üretemez diyen üye vardı buralarda bir yerlerde. Bu yazdığın bile engel olmaz o üyeye. :D

Ülkedeki savunma şirketlerinden en güzide olanları için toplu iğne bile üretemez diyen üye vardı buralarda bir yerlerde. Bu yazdığın bile engel olmaz o üyeye. :D
Bu resimden sonra sosyal medyada o tipin kafasındaki yorumlara çokça denk geldim. Gerçekten sosyal medya büyük bir akıl zehirlenmesi içeriyor. Eline klavye alan her şeyi sallayabiliyor araştırmadan, bilgi sahibi olmadan. Hadi bilmiyorsun da doğrusu söylenince de bir reaksiyon al, kafa aynı kafa.

Ben de 2 cümle edeyim de en azından burada görenler sağda solda yorum yaparken bilgi sahibi olsun dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı