Mimar Gibi Meslekler Şirket Çalışanları mı Oluyor?

Makaleler
4
Yer
İstanbul, İzmir, Antalya, Moskova
12. sınıf okuyorum ve güzel bir anadolu lisesinde ortalama bir öğrenciyim. Sınıf 20 kişilik, sınıfta herkes hukuk, mühendislik tarzı meslekler düşünüyor. Ben ise bu insanları bizzat kendimin kuracağı şirketin potansiyel çalışanı olarak görüyorum. Nasıl yani diyeceksiniz. Örnek olarak sayısal sınıfında mimar olmak isteyen insanlar var. Ben bunları açacağım şirketin elemanı olarak görüyorum. Sizce düşüncem yanlış mı?

Neden böyle bir şey düşünüyorsun onu anlamadım.
Adamların sadece tek amacı üniversite kazanmak. Hiç içlerinde yönetici olmak isteyen yok. Hepsi şunu kazanayım, bunu kazanayım diyor. Bu tür insanları çalıştırmak bence daha akıllıca. Hepsinin amacı sınavı kazanayım şöyle olacak, şu üniversiteye gireyim böyle olacak. Üniversiteyi kazandıklarında sadece iyi bir maaş hedefi olacak. O iyi maaşı ben vereceğim ve bana çalışacaklar. Ben de daha fazla kâr edeceğim. Hayatları sadece geometri ve bir şey kazanmak. Bu tür insanlar kolay yönetilir. O bakımdan.

Onlara yön verebilmen için önce işi bilmen gerekiyor. İşi bilen işi yapmaz diyorum ben. Kendini onlardan üst kefeye koymadan önce ''Benim onlardan ne üstünlüğüm var'' diye bir düşün bakalım?

Adamların sadece tek amacı üniversite kazanmak. Hiç içlerinde yönetici olmak isteyen yok. Hepsi şunu kazanayım, bunu kazanayım diyor. Bu tür insanları çalıştırmak bence daha akıllıca. Hepsinin amacı sınavı kazanayım şöyle olacak, şu üniversiteye gireyim böyle olacak. Üniversiteyi kazandıklarında sadece iyi bir maaş hedefi olacak. O iyi maaşı ben vereceğim ve bana çalışacaklar. Ben de daha fazla kâr edeceğim. Hayatları sadece geometri ve bir şey kazanmak. Bu tür insanlar kolay yönetilir. O bakımdan.
Öyle diyorsun ama onlara iyi maaşlı iş verebilmen için senin iyi bir öğrenim görüp daha sonrasında iş hayatında tecrübe kazanman ve ayrıca sermaye bulman gerekiyor. Ayrıca mühendislik ve ya mimarlık okuyan birinin yönetici olmayacağını nereden çıkardın? Yönetici olarak kimleri ișe alıyorlar sanki. Babalarının bir şirketi yoksa hepsi bir şirkete eleman olarak girecekler daha sonra tecrübe kazanıp işte yükselirler ve iyi bir girişimcilerse kendi şirketlerini kurarlar. Sen çok kısıtlı düşünüyorsun. Ayrıca şunu merak ettim sen nasıl onları eleman olarak alabilecegine inanıyorsun onu anlatsana

Bu dediğini gerçekleştirmek imkansız değil. Fakat kolay olmadığını belirtmekte fayda var. İyi fakültelerden mezun olan insanları kullanabilmen için zekice hareket etmen gerekir. Yüksek zümreyi çalıştırmak için senin de o zümreye ait olman lazım ki seni ciddiye alsınlar. Tabi arkanda fabrikatör bir baban yoksa geçerli :)

Öyle diyorsun ama onlara iyi maaşlı iş verebilmen için senin iyi bir öğrenim görüp daha sonrasında iş hayatında tecrübe kazanman ve ayrıca sermaye bulman gerekiyor. Ayrıca mühendislik ve ya mimarlık okuyan birinin yönetici olmayacağını nereden çıkardın? Yönetici olarak kimleri ișe alıyorlar sanki. Babalarının bir şirketi yoksa hepsi bir şirkete eleman olarak girecekler daha sonra tecrübe kazanıp işte yükselirler ve iyi bir girişimcilerse kendi şirketlerini kurarlar. Sen çok kısıtlı düşünüyorsun. Ayrıca şunu merak ettim sen nasıl onları eleman olarak alabilecegine inanıyorsun onu anlatsana
Onlar bir iş sahibi olmak için çalışıyorlar. Ben de onları iş sahibi yapacağım. Ama kendi işimin dişlisi olarak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı