Mimarlık İçin PC Toplama

biadsiz

Kilopat
Daha fazla  
Şu ana kadar hiç render almadım onun için render süreleri hakkında hiç bilgim yok. 2. Sınıf mimarlık öğrencisi için PC toplanacak. Bütçe belli değil. Şu işlemci ile yaklaşık şu kadar render süresi alırsın gibi önerilerle göre bir şeyler şekillenecek.
  • Yeni nesil bir sistem toplamak istiyorum.
  • Overcloud ne kadar etkisi olur?
  • Ekran kartı için hangi marka tercih edilmeli.
  • 3D Studio Max, Autocad gibi programlar kullanılacak. F/P ürünleri tavsiye ederseniz makbule geçer.
  • (Monitor dahil) 1 Monitor yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ana kadar hiç render almadım onun için render süreleri hakkında hiç bilgim yok. 2. Sınıf mimarlık öğrencisi için PC toplanacak. Bütçe belli değil. Şu işlemci ile yaklaşık şu kadar render süresi alırsın gibi önerilerle göre bir şeyler şekillenecek.
  • Yeni nesil bir sistem toplamak istiyorum.
  • Overcloud ne kadar etkisi olur?
  • Ekran kartı için hangi marka tercih edilmeli.
  • 3D Studio Max, Autocad gibi programlar kullanılacak. F/P ürünleri tavsiye ederseniz makbule geçer.
  • (Monitor dahil) 1 Monitor yeterli olur mu?

• Buradaki üyelerin hepsi artık yeni nesil sistem tavsiyeleri sunmakta.
  • Overclock, hız aşırtmadır. İhtiyacınız olacağını hiç sanmıyorum. Bilinçsiz bir şekilde yapıldığında bileşenlere zarar verebilirsiniz.
  • Markalara takılmanın mantığı yok. Kimse size bunun için ekstra para vermiyor. Markalarda değişen şey; Markaların kendine özel soğutma tasarımları ve fabrika çıkışlı overclock.
  • Bütçe belirtiniz.
  • Bu size kalmıştır. Siz nasıl uygun görüyorsanız, öyle yaparsınız. Ancak F/P bir sistem toplanacaksa şayet, o zaman sisteme mecburen tek monitör koyulur.

İşlemciye ağırlık verilen, M.2 SSD bulunan bir sistem iyi olur diye düşünüyorum. Dostumuzun ileride oyun oynaması durumunda GTX 1060 gibi orta seviye bir ekran kartı konulabilir. Renderın büyük yükü zaten işlemciye kalıyor. Ekran kartına çok ihtiyaç yok.

Bütçe belirtmediğiniz için ne yapılır söyleyemeyiz. Lütfen bütçe belirtin.

Bende Mimarlık okuyorum, iMAC almak gibi bir hata yaptım, tavsiye etmem özellikle render alacaksan. Photoshop ve benzeri programlar için çok harika, cihazım 4K onun da etsikisi çok.
2. Sınıf öğrencisiysen laptop almanı öneririm, taşınabilir bir bilgisayarın olması çok işe yarayacaktır, GTX 10 serisi ekran kartı olsun, i7 işlemcili bir dizüstü sana okulu rahatlıkla bitirecektir.

Autocad
3DSmax
Lumion
Rhinoceros
SketchUp
ArchiCad
Photoshop
Illustrator
Revit, gibi çizim ve görselleştime programları kullanan biri olarak söylüyorum bunları.

Masaüstü alma demiyorum, sadece söylediklerimi düşün derim. Değerlendir, iki konuda da elimden geldiğince yardımcı olurum.

Kardeşim mimarlık son senesinde 3 yıl önce aldığımız 2 bin TL'lik laptop ile okulu bitirdi. O programları hep ben yükledim ona. Bende laptop düşünün derim. Çünkü bazı zamanlar okulda yatıp kalkmanız gerekecek. Ortak projelerde falan sistemin mobil olması önemli. Tabi durumunuza da bağlı ailenizin durumu çok iyiyse bir masaüstü sistemde alınabilinir laptobun yanına.

i7 7700hq islemci bir dizüstü olması yeterli olur mu? GPU olarak GTX 1060 önerir misiniz? Yeterli olabilecek f/p ürün almak istiyorum. Şuan ki piyasa hakkında bilgi sahibi olmadığım için bütçe belirtemiyorum. Bana 3-4 sene boyunca sıkıntı çıkarmayacak bir sistem arıyorum. Fazlasında gözüm yok. ;)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı