Mimarlık okunur mu?

varolsss

Decapat
Daha fazla  
Ailemden gelme inşaat sektöründe her işi yapıyoruz. Malzeme dükkanımız var, babam taşeronlük yapıyor, müteahitlik yapan var böyle bir ortamda mimarlık okusam iş imkanım olur mu? Bir de mimarkık okumanın zorlukları ve iyilikleri nelerdir? Ayrıyeten Erciyes Üniversitesi düşünüyorum okuduğum üniversitenin önemi var mı?

Ailenin bir mimara ihtiyacı var mı? Malzeme dükkanınızın olması bir işe yaramaz. Mimar olup orada çalışacaksan 2 yıllık inşaat teknikerliği de okuyabilirsin.

Ailenin bir mimara ihtiyacı var mı? Malzeme dükkanınızın olması bir işe yaramaz. Mimar olup orada çalışacaksan 2 yıllık inşaat teknikerliği de okuyabilirsin.

Usta dükkanın işe yaramasından değil de çevre açısından çünkü dükkana malzeme almaya gelenden fazla malzemeyi uygulatmak isteyende geliyor ve ailemin yaşadığımız şehirde gerçekten inşaat açısında geniş bir çevresi var.

Ailemden gelme inşaat sektöründe her işi yapıyoruz. Malzeme dükkanımız var, babam taşeronlük yapıyor, müteahitlik yapan var böyle bir ortamda mimarlık okusam iş imkanım olur mu? Bir de mimarkık okumanın zorlukları ve iyilikleri nelerdir? Ayrıyeten Erciyes Üniversitesi düşünüyorum okuduğum üniversitenin önemi var mı?

Müteahhit tanıdığın varsa tabii ki olur.

Vallahi çevreniz inşaatçı dolu olsa da okunmaz. Projeyi çizen değil yapan kazanıyor. İnşaat işlerine bulaşma bence.

Hocam küçük bir şehirde yaşıyorum. Hayal tacirliği yapmak istemem ama tutturan(tutturmak çok önemli) mimarlar müteahhitlerden senede 7-8 daire alıyor.

Müteahhit tanıdığın varsa tabii ki olur.
Usta zibilyon tane var tanıdık ya ama şey diyorlar okuduğun mesajlar üniversite de önemli sence önemli mi? Benim açımdan bence değil çünkü ben ne devlete çalışıcam nede bir mimarlık şirketinde başkasının himayesi altında ben kendi işimi yapacağım.
Birde el becerisi diyorlar çizim konusunda sence ne düzeyde gerekli? Araştırdım biraz 1. Sınıfta yemek seviye çizim ile geçiliyor geri kalanı bilgisayar (CAD) PROGRAMLARI üstünden oluyormuş

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı