MindsEye'ın Metacritic puanı 43 oldu!

Makaleler
16
Yer
Türkiye
Daha fazla  
User score 2,8. Basın incelemesi ise 43 skor verdi. Oldukça düşük. MindsEye başarısız bir oyun. Demek ki bir şirkette geliştirici olmak, bir oyunu iyi yapacağın anlamına gelmiyormuş.

1749839290549.png

User score 2,8. basın incelemesi ise 43 skor verdi. Oldukça düşük. Mindseye başarısız bir oyun. Demek ki bir şirkette geliştirici olmak, bir oyunu iyi yapacağın anlamına gelmiyormuş.

Eki Görüntüle 2511788

Dostum bir şirkette çalışan biri iyi oyun yapacak sözünü kim çıkardı? Sadece kullanıcıların beklentisi gereksiz abartıya kaçmıştı ve kimse beklediği beklentiyi alamadı.

Böyle olacağını biliyordum.

Dostum bir şirkette çalışan biri iyi oyun yapacak sözünü kim çıkardı? Sadece kullanıcıların beklentisi gereksiz abartıya kaçmıştı ve kimse beklediği beklentiyi alamadı.

Söz çıkarmak değil oyunun PR'ı "Eski GTA geliştiricisinin oyunu" olarak yapıldı hep. Bu şekilde medyada lanse edildi.

User score 2,8. Basın incelemesi ise 43 skor verdi. Oldukça düşük. MindsEye başarısız bir oyun. Demek ki bir şirkette geliştirici olmak, bir oyunu iyi yapacağın anlamına gelmiyormuş.

Eki Görüntüle 2511788
Böyle olacağı zaten netti. Sadece insanlar görmek istemedi.

Eki Görüntüle 2511788
"GTA'nın baş geliştiricilerinden" olarak pazarlanması ister istemez GTA 5 ile MindsEye'ı karşılaştırılmasına yol açtı. Başarısızlığındaki tek kötü neden bu değil elbette. Başarısız optimizasyon vs. gibi sorunlar bir felakete yol açtı. Oysaki güzel bir oyun gibi duruyordu. Yazık oldu.

Söz çıkarmak değil oyunun Pr'ı "eski GTA geliştiricisinin oyunu" olarak yapıldı hep. Bu şekilde medyada lanse edildi.

Tamam? Aklınız çalışıyorsa eğer zaten bunun sadece dikakt çekmek için yapıldığı aşıkar. Gayet de belliydi ne olacağı zaten. Dediğim gibi beklentileriniz fazlaydı, böyle olacağı gayet belliydi zaten ön oynanışlar, ön fragmanlar bile belli ediyordu. Oyunu düz olarak lanse etse kimsenin haberi olmazdı zaten 1-2 YouTube shortcular dışında. Haliyle eski GTA gelişticisi olarak ünvanını kullanıp oyununu sürüyor. Gayet normal bir şey.

Leslie Benzies "X oyununun yapımcısı" olarak ünvanını ve oyunların ününü kullanmayı seçti. Ortaya koydukları oyun, hele GTA6 beklenirken, Cyberpunk'ın ilk çıktığı yamasız ve kötü durumdaki hali gibi duruyor.

Hatta bir forumdaşımız şöyle yazmış:

Kesinlikle durum bu şekilde.

Ciddiye alınması gereken şey ise, misal Dune oyunu çıktı, oyuncuların artık bu tip oyunları artan bir ilgi ile beklemesi, basın/yayın organlarının da daha fazla gaza getirmesi/hype yapması sonucu en ufak hatasında gömüyor olması.

Beni ilgilendiren kısım oyunun en ufak hatasının tümüyle oyuncuların keyfini kaçıran kocaman ve basit hatalar oluyor olması. Bunların ana sebepleri gördüğüm kadarıyla; eski nesil düzgün kod yazanlar yerine kütüphaneden kopyala yapıştır yarım yamalak programcılar, tüketim çılgınlığına kapılmış oyuncular, alfa beta demo testleri olmadan CEO ve yatırımcıları tatmin etmek için yapılan hareketler.

Tamam? Aklınız çalışıyorsa eğer zaten bunun sadece dikakt çekmek için yapıldığı aşıkar. Gayet de belliydi ne olacağı zaten. Dediğim gibi beklentileriniz fazlaydı, böyle olacağı gayet belliydi zaten ön oynanışlar, ön fragmanlar bile belli ediyordu. Oyunu düz olarak lanse etse kimsenin haberi olmazdı zaten 1-2 YouTube shortcular dışında. Haliyle eski GTA gelişticisi olarak ünvanını kullanıp oyununu sürüyor. Gayet normal bir şey.

Biz normal bir şey değil mi dedik? Beklentim fazla da değildi, hiçbir zaman oyundan yüksek bir beklentim var demedim. "İyi bir şirkette baş geliştirici olmuş olan birisi iyi bir oyun yapar." sözünü de üretmedim. Buradaki tartışma konusu ne anlamadım şu an. :D

Oyunun aldığı Metacritic puanını haber yapıyoruz. Laf üretmiyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı