Minecraft hakkında ne düşünüyorsunuz?

2012 tarihinde oyunu 50 TL gibi bir fiyata almıştım ve az da olsa hala oynuyorum. Normalde o yılına kadar hep korsan olarak oynadım. Minecraft'ın hayal gücünü geliştirdiğini düşünüyorum oyun size sınırsız bir özgürlük sunuyor, oyunda ne olmak istersen o olabiliyorsun. Hatta 2015 yılında Minecraft, İsveç'te mecburi ders olarak okutulmaya başlandı.

Bu oyun çıkalı çok oldu. Ama geliştiriciler, tıpkı iyi birer anne ve baba gibi eserlerini desteklemeye ve büyütmeye devam etti. Bu oyun, geçen tüm yıllara inat, bugün bile yeni içerik almakta. Notch şirketten ayrılıp Mojang'ı, Microsoft'a satmış olsa bile oyun hala büyümeye ve gelişmeye devam ediyor ve o çizgiyi hiç bozmadılar.
Ayrıca Mojang, hayranlarını çok iyi dinleyen bir şirket, yani hayranlarla her zaman iletişim halindeler gerçekten onların fikirlerini dinliyorlar ve belkide Minecraft bu yüzden çok seviliyor.
 
Youtube aracılığı ile bu oyunla tanıştım. Uzun süre hep bende oynamak istiyorum derdim ama sonra tabletim oldu ve uğraşarak yükledim. İlk oynadığım sürüm Minecraft Pocket Edition 0.10.4 sürümüydü. Hatta 0.10.5 sürümü 0.1 sürüm olsa bile daha üstündü bende o sürümden isterdim. Sonra o hep gıcık olduğum sürüm çıktı ( tabi o zamanlar hep crack oynardım mobogenie diye bir yer vardı oradan indirmiştim. ) ben yine o sürümü oynarken biri yeni sürüm çıktı dedi ve güncelledim ama güncellemez olaydım oyundan soğudum. 0.11.* Sürekli bir bloğun içine sıkışıyordum. İkide bir yere düşüyordum, Doğru düzgün uçamıyordum... Sonra 0.12.0 sürümü çıktı açlık barı, nether gibi yenilikler geldi ve ben ŞOK! LG G2 vardı o zamanlar ona yükledim ve oynadım. Tabi tablet ölmüştü diyebilirim. Tablet şu an bozuk ( ekran gelmiyor ekrana giden kablo yırtık ) ve 0.15.0 görünümlü 0.14.0 yüklü. Tabi şu an virüsler tablette halay çekiyorlar. Sonra bilgisayara BlueStacks aracılığı ile kurdum. ( o zamanlar bilgisayara format atılmıştı ve oyun yüklemem yasaktı ) oynadım oynadım ve bir baktım komşumda minecraft! hemde bilgisayar sürümü. 1.8 sürümü o zamanlarda yeniydi. Tabi o da crack ama olsun oyun dosyaları halen bende duruyor. Onlarda oynardım hep eğlenirdimde. Bayılırdım ama bir türlü online olayını çözemedik. Tabi büyüyünce anladık. Sonra kendi bilgisayarıma yükledim ve oynadım. Tabletim oldu İNTEL işlemcili ve şu an o da bozuk. O ise bir MCPE açtı ama hassasiyet yerlerde. Ölüyor tablet zaten oynarken. Şu an ise arada bir girdiğim, halen online olarak oynadığım bir oyun olarak duruyor. Nadiren Pre hesap kullansamda şu an halen crack kullanıyorum.
 
Arkadaşlarla cidden eğlenceli oluyor. Ben "Mcsg" sunucusunun kapanmasından sonra oynamayı bırakmıştım. Yeni gelen versiyonları da çoğu kişi beğenmedi, oyuncu kaybettiler. Hatta çoğu sunucu halen 1.8'de takılıyor. Yeni versiyonları beğenenler de var tabii ama eskisi daha güzeldi bence.
 
1.7.2 sürümünde deli gibi oynardım. 1.8'e kadar hakikaten oyun güzeldi arkadaşlarla Hamachi sayesinde oynardık ping dolu şekilde ama zevk alırdık. Sonra oyuna değişik değişik şeyler gelmeye başladı. Yok artık balta kılıçtan daha güçlü vuruş efekti falan değişti. Jetpack tarzı saçma sapan şeyler ve oyun bitti kısmen.
 

Geri
Yukarı