Mining için kasaya 2. ekran kartı nasıl takılır?

Ben RTX 2080ti'in yanina GTX 1080 taktim, hicbir ayar yapmama gerek kalmadi. 750watt power supply ile kullaniyorum, Undervolt ve Overclock yaptim, sadece kartlarin cektigi watt toplamda 260 civari.

Normalde 400-420tl faturam gelirken, bu ay 598tl geldi. Sadece kartlarin etkisi yok bunda, evde calisan toplamda 7 bilgisayar, 3 3d printer var, bunlar da elektrik cekiyor. Ancak kazancim aylik 1500tl civarinda. Su anda halen en az 1000tl kardayim..

Ikinci karti taktiktan sonra, hicbir ayar yapmama gerek kalmadi. Miner software otomatik olarak tanidi.
Merhaba arkadaşlar, geçen açtığım konu üzerine, bu hafta yatan parayı babamla konuştum. İlginçtir ki umursamayacağını düşünmeme rağmen adamın kafasına bu yattı ve mayıs-Haziran gibi almaya karar verdiğim 2. karta destek olacağını belirterek şubat-Mart gibi gelen stoklarla RTX 3060 ya da 3060 Ti almayı düşünüyorum. Ama asıl sorum şu:

Ben bu ikinci kartı kasama nasıl tam performanslı bir şekilde takacağım? Gerekli aletler nelerdir? Mining Rig'e gerek yok zira sadece 2 kart olacak kasada. Fakat nasıl takılacağını bilmiyorum. Ekran kartının 2.slotuna taktığımda performansı düşecek mi? Hatırladığım kadarıyla öyle bir şey okumuştum. Mining konusunda bu ikinci kartı takmak nasıl oluyor, hangi kablolara, aletlere vs. ihtiyacım var? Özellikle sanırım @flayzeraynx kasasına bu şekilde 2.kartı takmıştı. Bilgili birisi anlatırsa sevinirim.

Ben RTX 2080ti'in yanina GTX 1080 taktim, hicbir ayar yapmama gerek kalmadi. 750watt power supply ile kullaniyorum, Undervolt ve Overclock yaptim, sadece kartlarin cektigi watt toplamda 260 civari.

Normalde 400-420tl faturam gelirken, bu ay 598tl geldi. Sadece kartlarin etkisi yok bunda, evde calisan toplamda 7 bilgisayar, 3 3d printer var, bunlar da elektrik cekiyor. Ancak kazancim aylik 1500tl civarinda. Su anda halen en az 1000tl kardayim..

Ikinci karti taktiktan sonra, hicbir ayar yapmama gerek kalmadi. Miner software otomatik olarak tanidi.
Yok hocam onu sormadım. İkinci kartı nasıl takacağım onu bilmiyorum. İkinci bir slota takmam yeterli mi? Kaldı ki ikinci slotum yok bu durumda anakartı mı değiştireceğim? Ya da bunların çoklayıcısı vesaire var da onu mu takacağım? Siz nasıl yaptınız?
Hocam güzel fikir ama elektrik faturası 2 kartın gelir net karını çok azaltır. Yapacaksanız en az 10 adet kart lazım ki coin oranı elektrik ücretini geçsin.
Hocam 2 kartın elektrik faturası 2 kartlık geliyorsa 10 kartın elektrik faturası da 10 kartlık gelir. Yine satın alıyorum, yine elektrik ödüyorum. Bir şey değişmiyor. Kaldı ki yanlış biliyorsunuz, sizi şu konuya alalım.

Yok hocam onu sormadım. İkinci kartı nasıl takacağım onu bilmiyorum. İkinci bir slota takmam yeterli mi? Kaldı ki ikinci slotum yok bu durumda anakartı mı değiştireceğim? Ya da bunların çoklayıcısı vesaire var da onu mu takacağım? Siz nasıl yaptınız?
Benim kullandigim anakarat MSI MPG Z390 GAMING Edge AC. uzerinde 3 adet PCI Express 16 slot var. Teknik olarak 3 ekran kartini ayni anda takabilirim

Hocam 2 kartın elektrik faturası 2 kartlık geliyorsa 10 kartın elektrik faturası da 10 kartlık gelir. Yine satın alıyorum, yine elektrik ödüyorum. Bir şey değişmiyor. Kaldı ki yanlış biliyorsunuz, sizi şu konuya alalım.
Bir riser alıp kartı takacaksın. Bu kadar basit. Anakart değiştirmene gerek yok.

Hocam o PCI-E 1X aparatını ikinci bir PCI slotuna takmam gerek. Ama anakartımda ikinci bir PCI slotu yok. Sıkıntı orada. Görünürde yeni bir anakart almam gerek gibi.
Hocam bunlar ne? :D
1612039187696.png

Az önce kafamı yere soktum göreceğim diye. Ekran kartının altında kalmışlar... İyi de millet orada ikinci bir PCI slotu yok dedi (ki ben yanlış anlamışım X16 yok demişler). Neyse bu iyi haber sanırım. Teşekkürler.

Düzenleme: Alttan kamerayla çekip iyice göreyim diye telefonu uzatırken parmağımın tekini ekran kartı fanına kaptırdım. Benim için mükemmel bir gün.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı