Mining yapılmış ekran kartı alınır mı?

6-7 yıl da gayet güzel bir süre zaten. Arkadaşım da mining ile uğraşıyor herhangi bir sorun görmedim termal macunun değiştirilmesi gerekmesi dışında. O da zaten oyun da oynasan hatta kullanamsan bile oluşabiliyor.

Mining kart alırken şuna dikkat etmeli kaç yıldır mining yapıyor? 6 yıldır yapıyorsa eğer zaten almasın :D

Birincisi miningde kartlar %100 yükte çalışmaz oyuna göre çok daha düşük watt çekerek çalışır. 2 sene veya daha uzun süre mining yapılmış ekran kartı arasında performans kaybı olmaz bunlar şehir efsaneleri. Miningden anlamayanların mining yapanlardan çok yorum yapmasına anlam veremiyorum hep ezbere yorumlar.

RTX 3080 üzerinden örnek vereyim benim RTX 3080'ler bu şekilde çalışıyor;

40 derece
74-80 derece VRAM
%80 Fan
235 watt

Senin alacağın kişi belki ekran kartını bu değerlerde kullandı;

70 derece
106-110 derece VRAM
%100 Fan
350 watt

Bu değerlerde kullanılan kartları sağlıklı bulmuyorum fakat gene oyun performansı düştü veya benzer bir şey doğru değil. Oyun oynayan çoğu kişi kartı 60-80 derecede VRAM ise 90-110 derecede kullanıyor çoğu kişinin VRAM derecesinden haberi bile yok.
Her şey bir yana hocam ne kadar serin çalışıyorlar %80 fan devrinde.

Her şey bir yana hocam ne kadar serin çalışıyorlar %80 fan devrinde.

Şu an sıcaklıklar biraz daha yüksek yaz geliyor ve henüz klima açmadım. Rigdeki dizilimi değiştirdim biraz daha yan şekilde koydum son halinin de resmini ekleyeyim. Bir de ben olabilecek en iyi RTX 3080 leri topladım yani marka modelden ziyade VRAM kalitesi ve derece kalitesi olarak Türkiye'deki en iyi kartlar diyebilirim. Mesela 100 tane daha ASUS STRIX alsam bu değerleri vermez.

34.jpg

Termal pad ve termal macun yenilemesini en kaliteli malzemelerle yapıyorum. Sonra miningi mahallede çekirdek yerken arkadaşından duymuş biri geliyor diyor ki miningciden kart alınmaz :D Bu laf ekran kartından veya bilgisayardan hiç anlamayıp bu işe girenler için doğru olsa da genelleme hoş değil.

12.jpg

Şu an sıcaklıklar biraz daha yüksek yaz geliyor ve henüz klima açmadım. Rigdeki dizilimi değiştirdim biraz daha yan şekilde koydum son halinin de resmini ekleyeyim. Bir de ben olabilecek en iyi RTX 3080 leri topladım yani marka modelden ziyade VRAM kalitesi ve derece kalitesi olarak Türkiye'deki en iyi kartlar diyebilirim. Mesela 100 tane daha ASUS STRIX alsam bu değerleri vermez.

Eki Görüntüle 1412203

Termal pad ve termal macun yenilemesini en kaliteli malzemelerle yapıyorum. Sonra miningi mahallede çekirdek yerken arkadaşından duymuş biri geliyor diyor ki miningciden kart alınmaz :D Bu laf ekran kartından veya bilgisayardan hiç anlamayıp bu işe girenler için doğru olsa da genelleme hoş değil.

Eki Görüntüle 1412201
Hocam aylık net kazanç nedir ortalama ?

Hocam aylık net kazanç nedir ortalama ?
Eskiden sadece etherden günlük 50-60 dolar geliyordu ve elektrik maliyeti çok düşüktü. Şuan evin elektriği dahil 4000-4500 TL arasında bir elektrik geliyor muhtemelen 3000-3500 Rigin elektriğidir. Şuan eth ve ton dual mining yapıyorum.

2x 3080 Ti, 6x 3080 şuan 840 mh civarı eth getiriyor. 840 MH şuan ki eth ve dolar kuru ile günlük 18-20 dolar arasında yapıyor buda 300 TL civarında. Günde 3-4 civarı da ton coin geliyor adedi 1.3 dolar şuan oda ortalama günde 80-100 TL yapıyor.

Üç aşağı 5 yukarı ton coin miningi elektriği karşılıyor ve eth den gelen kar olarak kalıyor. Bir süredir ETH yi bozmuyorum ileride çıkış veya düşüş durumuna göre tablom değişecek ama aktif kasıp bozanlar için durum böyle.

Eki Görüntüle 1412203

Eki Görüntüle 1412201
Klasik 6lı rig kullanıyorum ekstra 6700XT dışarıda duruyor. Aslında bende 12liye geçsem iyi olacak fan aldım 10 adet onları da hala montajlayamadım. Kartlar daha 2-3 aylık bakımları için termal ped yerine bakır uygulaması yapan bir kaç kişi gördüm ondan düşünüyorum. VRAM'lerde 20 dereceye kadar fark yaratıyor.
1654617458160.png

Klasik 6'lı rig kullanıyorum ekstra 6700XT dışarıda duruyor. Aslında bende 12liye geçsem iyi olacak fan aldım 10 adet onları da hala montajlayamadım. Kartlar daha 2-3 aylık bakımları için termal ped yerine bakır uygulaması yapan birkaç kişi gördüm ondan düşünüyorum. VRAM'lerde 20 dereceye kadar fark yaratıyor.
Eki Görüntüle 1412238

AMD mi nvidiamı iyi Mining'de F/P olarak?

Klasik 6'lı rig kullanıyorum ekstra 6700XT dışarıda duruyor. Aslında bende 12liye geçsem iyi olacak fan aldım 10 adet onları da hala montajlayamadım. Kartlar daha 2-3 aylık bakımları için termal ped yerine bakır uygulaması yapan birkaç kişi gördüm ondan düşünüyorum. VRAM'lerde 20 dereceye kadar fark yaratıyor.
Eki Görüntüle 1412238

Bakır termal padden daha iyi bende bakır aldım ama sonra yemedi attım geri. Çünkü kartın içine bir yere temas ederse kartın arızalanma riski var. Termal pad değiştirmek bile çok zor bir iş 2mm termal pad kullanan kartları aç tak kapat olsa da bazı kartların Core ve VRAM derecesini dengelemek için 10 kere sök tak yapmak gerekebiliyor. Örnek vermek gerekirse Palit, INNO gibi 0.75mm termal pad kullanan kartlar.

Yandan hava üfleyecek fanın iyi üflelemesi önemli benim 6 adet 140mm NZXT fanlar vantilatör gibi üflüyor :D Bir rigin sınırı bence 6-7 kart daha fazlası için yarasa dizilimi falan yapıyorsun ama dereceler uçuyor.

hem oyun hem mining yapmış birisi olarak mining kartlar alınır hiç birşey de olmaz. Ama çok sıcak ortamda sıcak calışmış kartlar sıkıntı cıkartabiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı