Misafir çocuğu çeşitleri

Bu konuda tek şanslı kişi benim sanırım :D. Misafir çocukları çok geliyor bize ama ya genelde bilgisayardan anlamıyorlar ya da izlemekle yetiniyorlar. Ben de oyun oynamak için "misafir çocuğu" olarak gidiyordum ama bilgisayar sahibi çocuk ile birlikte oynuyorduk, baştan razıydılar yani paylaşmaya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle de bilgisayarı kurcalayan misafir çocuklarının türlü türlü çeşitlerini görenler var.
System32'yi silenini de gördük, CS:GO'da hile açıp VAC ban yedirtenini de gördük, bilgisayarına virüs bulaştıranını da gördük, ekipmanları harcayanları da.
Peki siz hangi çeşitlerine denk geldiniz? Ayrıca merak ediyorum, siz hiç sizden izinsizce siz yokken bilgisayarınıza oturup Windows 10 sürümünüzü Insider sürüme geçiren bir misafir çocuğu gördünüz mü?
Hocam misafir çocuğunun hile açması için sizin önceden hazırlık yapmanız gerekmiyor mu?

Misafir çocuğu kılığına girmiş veletlerden bahsediyorum. Şimdilik Windows'u Insider'a geçiren yok ama yakında türeyebilir. Hele ki bu konudan sonra ayaklanabilirler :) Yakında Windows'unuzu bir misafir çocuğunun Insider Fast Ring'e geçirmesine hazırlanın derim :)

Pek misafir gelmez bize gelse de çocukları uslu uslu oturur oyunlar oynarız. Arkadaşlarımdan duyduğuma göre evine gelenlerden monitörü patlatanlar, kasayı parçalayanlar olmuş diye hatırlıyorum ama...😁

Benim arkadaşımın bir taktiği var. Tarantula besliyor evinde. Misafir gelince salıyormuş numarası yapıyor çocuk korkudan odaya giremiyor.

Çocukluk arkadaşımdır kendisi o sebeple yazın hep onlarda kalırım. PC'si de Full RGB. Çocuklarda iş makinesi etkisi yaratıyor. O yüzden tarantula çok iyi taktik. Ama bir keresinde öyle birine denk geldik ki çocuğun evi yağmur ormanları misali. Anayacağınız tarantulalarla yaşıyor kendi evinde. Hal böyle olunca çocuk korkusuzca daldı odaya. Çıkardı tarantulayı başladı onamaya tabii ben korkuyorum tarantuladan. Ters etki yaptı bu sefer ben giremedim odaya. Tüm geceyi zehir etmişti. Bir de PC'yi bozmuş 3 gün PC'siz kalmıştık. Karşıma çıkan en çetin ceviz misafir çocuğu oydu sanırım.

Bu konuda tek şanslı kişi benim sanırım :D. Misafir çocukları çok geliyor bize ama ya genelde bilgisayardan anlamıyorlar ya da izlemekle yetiniyorlar. Ben de oyun oynamak için "misafir çocuğu" olarak gidiyordum ama bilgisayar sahibi çocuk ile birlikte oynuyorduk, baştan razıydılar yani paylaşmaya.
İyi işte. Ama internet ve teknoloji yaygınlaştıkça küçük çocukların da bilgisayar bilgisi ortalaması gittikçe yükseliyor. Mesela ben şimdi misafir çocuğu olarak bir yerlere gidip bilgisayarları kurcaladığını bildiğim birisine "Windows'ları onlar yokken Insider Fast Ring'e geçir, adamı mahvedebilirsin" derim, sonra hızlı hızlı yayılır ve en sonunda sizin başınıza da gelebilir :)
Üstelik artık herkesin elinin altında internet var, o yüzden misafir çocukları da bilgisayar kurcalama yöntemlerini geliştiriyorlar.

Bakınız: Guest/Misafir oturum hesabı.
Hayatımda gördüğüm güzel şeylerden biri, sen gelip şifreni girmeden hiç bir şeyin ayarı değişmiyor hehe :D
Bendeki şifre de ezberlenecek türden değil, sayılar harfler büyüklü küçüklü karışık olduğu için hatırlanmıyorda :D

Klavye tuşlarını sökeni, odamın her köşesinde tuşlar vardı.
Aman diyeyim, inşallah daha kötüleriyle karşılaşmazsınız. Çünkü misafir çocuklarından bazıları BIOS pilini bile sökebilecek seviyeye gelmiş durumda. Yani artık yazılımsal tarafı kurcaladığı yetmemiş, işi iyice terbiyesizliğe dökmeye başlamışlar. Yeni bir türevi de çıkabilir. O türevdeki çocuklar Windows sürümünüzü Insider'a geçiren çocuklar.
Misafir iyidir. Çocuklar küçük olunca bilmez küçük sonuçta. Tedbir alıcaksın.
Maalesef günümüzde durum öyle değil. Günümüzde misafir çocukları BIOS pilini bile sökebilecek bilgiye sahip. O yüzden önlem şart.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı