Misafir çocuğu çeşitleri

Tükürük ve ter ile klavye, ekran ve fareyi sırılsıklam eden geldi bana. Hatta ekranımdaki lekeler için konu açmıştım ve o lekelerin çoğu misafirlik yüzünden oldu. Bir ara apk oyun kurmaya çalışan geldi son anda kurtardım.

Bende zamanında misafir çocuğu oldum lakin böyle bilgili misafir çocuğu görmedim. Arkadaş bilgisayar hakkında her haltı bilme be! Ben misafir çocuğuyken GTA Vice City açıyorlardı bana çatır çutur gidip yoldaki insanları eziyordum polisleri öldürüyordum. Geçen bir tane komşunun çocuğu geldi bana oyunda akıl veriyor. Vursan ağzının üstüne bir tane suçlu olacaksın.
Komşu çocuğu bilmem, ama zeki, yakışıklı, kusursuz, uzun boylu, iyi, yardımsever, dersleri mükemmel kısaca kötü özelliği olmayan "elalem çocuğu" gördüm ben.

O dediğin komşunun oğlu oluyor. Yani misafir çocuğunun abisi. İki türlüde ailenle aranı bozma özelliği taşıyorlar :)

Ayrıca söylemeden edemeyeceğim. Bu misafir çocuklarına niye bilgisayarınızı veriyorsunuz?
Ben vermiyorum, zaten bana hiç gelen yok. Gelenler de benden ve abimden korkup oturamıyorlar :D
Ancak burada sorun vermek değil. Bazıları bilgisayarın sahibi evde yokken gelip bilgisayarı mahvediyorlar. En büyük sorun bu. Driver Booster kuran mı dersin, virüs bulaştıran mı dersin, System32'yi silen mi dersin, CS:GO'da hile açan mı dersin, izinsizce Minecraft indirip kuran mı dersin, hesaplarını çalan mı dersin, sabahın köründe gelip gece geç saatlere kadar oynayan mı dersin, Windows 7 yüklü bilgisayarını Windows 10'a izinsizce geçiren mi dersin :D Hepsi Türkiye'de var ne yazık ki.
Bende zamanında misafir çocuğu oldum lakin böyle bilgili misafir çocuğu görmedim. Arkadaş bilgisayar hakkında her haltı bilme be! Ben misafir çocuğuyken GTA Vice City açıyorlardı bana çatır çutur gidip yoldaki insanları eziyordum polisleri öldürüyordum. Geçen bir tane komşunun çocuğu geldi bana oyunda akıl veriyor. Vursan ağzının üstüne bir tane suçlu olacaksın.
Ekşi Sözlük'te görmüştüm, bir tane adamın evine misafir çocuğu gelip BIOS pilini söküp BIOS'u sıfırlamış. Bu sayede şifreyi kırıp bilgisayara giriş yapmış. Ondan sonra ise sadece bilgisayara zarar vermekle kalmayıp CS:GO'da da ELO düşmesine neden olmuş. Yani BIOS pilini söken bile varsa Windows sürümünü Insider'a geçiren neden olmasın :D

Bize çok küçük yaşlı, laftan anlamayan çocuklar gelmiyor genelde. Gelse de ben ya işte ya da dışarıda olduğumdan geldiğimde tüm aksiyonu bitmiş oluyor.

Bir keresinde işten geldim, direkt odama geçtim üstümü değiştirmek için. Odadan girerken bilgisayar başında yaklaşık 12 yaşında bir çocuğun oturmuş, kulaklığı takmış, içeceğini yudumlayarak oyun oynadığını fark ettim. Ben sadece bakış atıp, gardırobuma doğru gittim. Sonra çocuk utanmış olmalı ki klavyeden elini çekti, eli ayağına dolandı birkaç saniyeliğine, bana baktı. Bende mekanın sahibi geldi tipi var tabii ki. :D

Oğlum önünde düşman var, bana ne bakıyorsun, dön vursana onları dedim gülerek. Benden enerjiyi alınca odadaki varlığımı unutup devam etti. :D Dolabımı, masa düzenimi ve bilgisayardaki masaüstü düzenimi karıştırmadıkları sürece sorun yok, bir şey demiyorum gençlere.

Son düzenleme:
Bilgisayara virüs bulaştırmayı bile başaran tipleri vardır bazen.
Onlar artık klasikleşti.
Aksine daha bilgilileri türemeye başladı 😢 Özellikle de Ekşi Sözlük'te gördüğüm BIOS pili olayını gördükten sonra şüphelerim gittikçe artıyor :(
Umarım Insider'a geçirenler falan da türemez de mutlu mesut mavi ekransız kullanmaya devam edebiliriz bilgisayarlarımızı :D

İyi işte. Ama internet ve teknoloji yaygınlaştıkça küçük çocukların da bilgisayar bilgisi ortalaması gittikçe yükseliyor. Mesela ben şimdi misafir çocuğu olarak bir yerlere gidip bilgisayarları kurcaladığını bildiğim birisine "Windows'ları onlar yokken Insider Fast Ring'e geçir, adamı mahvedebilirsin" derim, sonra hızlı hızlı yayılır ve en sonunda sizin başınıza da gelebilir :)
Üstelik artık herkesin elinin altında internet var, o yüzden misafir çocukları da bilgisayar kurcalama yöntemlerini geliştiriyorlar.
Bahsettiklerimin çoğu eskidendi zaten, şimdi kimseye elletmem bilgisayarımı :D.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı