Misafir çocuğu ekran kartımı kırmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günümün çoğu kursta falan geçiyor hocam. Elimde olsa nöbetçi bile tutarım odaya :D .
Evdekilere söyle, ne olursa olsun çocuklara izin verilmesin senin odaya girmesine. PC'ye, ya da başka bir şeye zarar gelirse parasını izin verenden alacağım de.

Yav biz de küçükken zamanında misafir çocuğu olduk ama gidip kırmadık be misafir olduğumuz kişilerin eşyalarını. Hatta babamın arkadaşı vardı bir tane. Onun çocuğunun SNES'i vardı. Misafirliğe gitmiştik. SNES ile oynamak istiyordum ne yalan söyleyeyim. Ama ayıp olmasın diye 1 saat babamlarla oturdum. Sonra çocuk beni çağırdı öyle beraber oynadık.

Olay ailede bitiyor bence. Ben çok gördüm efendi efendi takılan misafir çocuğu. Çünkü ailesi iyi yetiştirmiş, ona başkalarının evinde uslu durmasını öğretmiş. Size kötüsü denk gelmiş maalesef. Aileler kendi evlerinde her şeyi kırıp dökmesine izin verdiği için, sen aslansın kaplansın diye gaz verdiği için başkalarının evinde de aynı hareketleri gösteriyorlar. Kimse boşuna söylenmesin olay budur arkadaşlar.
Doğru söylüyorsun. Ben küçükken bırak misafirlikte oyun oynarken şımarmayı ev ahalisi rahatsız olmasın diye uslu dururdum. Köşeye geçip konuşulanları dinlerdim sesimi çıkarmazdım. Bi abi vardı o oynarken ben dona kalmış şekilde hayretle izliyordum. Ne kadar oynamak istesem de sırf rahatsızlık vermemek için oynayabilirmiyim diye sormuyordum bile. O beni uslu görünce yanına çağırıp oynattırıyordu. Ama şimdi izin almadan odama giriyor. Sinirlendiği için ekran kartını kırıyor. Hey Allahım ya. Aklıma geldikçe sinirleniyorum.

Eğer misafir çocuğunun ailesi fakir ise durumu yoksa yapacak bişey yok maalesef.Ama misafir çocuğun ailesi zengin ise durumları baya iyiyse ekran kartını aldırın kendilerine. Ama kibarca söylemeniz sizin yararınıza olacaktır.
İster fakir olsun, ister milyoner. Parasını verecek. Aile terbiyesi para ile verilmiyor sonuçta. Çocuğa izinsiz eşyalara dokunmaması gerektiğini ben söylemeyeceğim herhalde.

Eğer misafir çocuğunun ailesi fakir ise durumu yoksa yapacak bişey yok maalesef.Ama misafir çocuğun ailesi zengin ise durumları baya iyiyse ekran kartını aldırın kendilerine. Ama kibarca söylemeniz sizin yararınıza olacaktır.
En doğru olan bu olacaktır.

Doğru söylüyorsun. Ben küçükken bırak misafirlikte oyun oynarken şımarmayı ev ahalisi rahatsız olmasın diye uslu dururdum. Köşeye geçip konuşulanları dinlerdim sesimi çıkarmazdım. Bir abi vardı o oynarken ben dona kalmış şekilde hayretle izliyordum. Ne kadar oynamak istesem de sırf rahatsızlık vermemek için oynayabilir miyim diye sormuyordum bile. O beni uslu görünce yanına çağırıp oynattırıyordu. Ama şimdi izin almadan odama giriyor. Sinirlendiği için ekran kartını kırıyor. Hey Allah'ım ya. Aklıma geldikçe sinirleniyorum.

Yeni nesil gümbür gümbür geliyor hocam.

Vurmamak için kendinizi nasıl tutuyorsunuz anlamıyorum. 10'a kadar saymak işe yaramıyor, var mı bir taktik falan?

Bu arada, çok geçmiş olsun hocam. Tüm konuyu okumadım ama peşini bırakmayın derim.

Hocam taktik yok böyle konularda yapabileceğiniz tek şey genelde camdan dışarıyı seyretmek oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı