Misak-ı milli ve mülteci sorunsalı

@Akil Gündoğan hocam genel itibariyle yazdığınız mesajın çoğunluğuna katılıyorum. Fakat ülkemiz mevcut durumda mülteci sorunu ile karşı karşıya. Avrupa kabul ettiği doktorları mühendisleri bile 2-3 ay kamplarda bekletirken, güvenlik soruşturması yaparken bizim ülkemize giren Suriyelilere hiçbir şey sorulmuyor. Hatta Reuters'ın bir muhabirine göre teröristler silahlarını atıp mülteciyim diye sınırdan dahi geçiyorlarmış.
@Yucuklu Yumurta hocamın sorduğu soru ve konusuna gelirsek Misak-ı Milli sınırları, çoğunluğu Türk ve Kürt olan, kendi iradesi ile yeni Türkiye Cumhuriyeti'ne katılma eğiliminde olan halkların, bağımsız bir ülke olarak dünyaya ilan edilmesini anlatır.
Reuters olmayabilir yanlışım varsa düzelteceğim daha röportajı bulamadım burada paylaşacağım bulduğum zaman. Az önce Habertürk TV'de tartışıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Yucuklu Yumurta hocamın sorduğu soru ve konusuna gelirsek misak-ı milli sınırları, çoğunluğu Türk ve kürt olan, kendi iradesi ile yeni Türkiye cumhuriyeti'ne katılma eğiliminde olan halkların, bağımsız bir ülke olarak dünyaya ilan edilmesini anlatır.

Hemfikiriz ama bunun yanlış uygulandığını düşünüyorum. Şöyle ki, Türkiye vatandaşı olup kürdistan hayali kuran da tanıdım. Suriye'de yaşayıp keşke Türkiye'nin parçası olsak diyen de gördüm.
Aslında öyle sınır çizilmiş ki, sanki bugün ki sorunun çıkmasına öncü olsun diye ayarlanmış. Misak-ı milli fikrini bir ölçüde ABD ve UK baltalamış. 100 yıl geriden geliyor oluşumuzdaki en büyük sorunun bu bölge olduğunu düşünüyorum şahsen.
Hocam yanlış yazmışım kusura bakmayın. Oralarda halkın kendi istediğine bırakılmıştı Türkiye'ye katılmaları. Eğer hocam orta doğunun önemi azalırsa dedikleriniz olabilir.

Beşeriz, dalgınlık ile sürç-ü lisan olur. Problem yok.
Maalesef Orta Doğu bataklığı her daim önemini koruyacaktır. 3 kıtanın düğüm noktası olması bir yana 3 teist din için de önem arz ediyor.

@Akil Gündoğan hocam genel itibariyle yazdığınız mesajın çoğunluğuna katılıyorum. Fakat ülkemiz mevcut durumda mülteci sorunu ile karşı karşıya. Avrupa kabul ettiği doktorları mühendisleri bile 2-3 ay kamplarda bekletirken, güvenlik soruşturması yaparken bizim ülkemize giren Suriyelilere hiçbir şey sorulmuyor. Hatta Reuters'ın bir muhabirine göre teröristler silahlarını atıp mülteciyim diye sınırdan dahi geçiyorlarmış.
Süreç açıkçası nasıl işliyor pek bilgim yok fakat en azından 5 senedir yabancı uyruklu kimselerden dolayı ülke genelinde yaşanmış bir terör eylemi duymadım.

Bu da yeterince denetimin yapıldığını gösterir bence. Şöyle bir mevzu da var, Reuters yabancı bir basın. Bizim terörist olarak gördüklerimiz onlara göre sözde "özgürlük savaşçıları", bizim savaşçı gördüklerimiz ise onlarca terörist kabul ediliyor.

Mesela ÖSO onlara göre Suriye rejimine karşı savaşan düşman kuvvet. Ama biz destekliyoruz.

Terörist kavramını yabancı basın hangi ülkeye göre kullanıyor ona bakmak lazım.

Süreç açıkçası nasıl işliyor pek bilgim yok fakat en azından 5 senedir yabancı uyruklu kimselerden dolayı ülke genelinde yaşanmış bir terör eylemi duymadım.

Bu da yeterince denetimin yapıldığını gösterir bence. Şöyle bir mevzu da var, reuters yabancı bir basın. Bizim terörist olarak gördüklerimiz onlara göre sözde "özgürlük savaşçıları", bizim savaşçı gördüklerimiz ise onlarca terörist kabul ediliyor.

Mesela öso onlara göre Suriye rejimine karşı savaşan düşman kuvvet. Ama biz destekliyoruz.

Terörist kavramını yabancı basın hangi ülkeye göre kullanıyor ona bakmak lazım.

Benim düşünceme göre terör eylemi illaki katletmekle gerçekleşmez kalabalığa karışıp provokasyon da yaparsın orman yangını çıkarırsın farklı yerlerde ki bunu üstlenen olmuştu diye hatırlıyorum.

Ben açıkçası üzülüyorum, savaştan kaçan insanları ve çocukları küfredip geri göndermeyi isteyecek kadar ne zaman gaddar hale geldik bilmiyorum. Bugün dünyanın dört bir yanında ciddi bir insanlık dramı yaşanıyor, herkes üç maymunu oynuyor. Sadece bir ülke yani Türkiye insan olmanın gereğini yapıyor.

Milyonlarca insanın canları tehlikede olduğu için ülkelerini, mallarını, mülklerini, bütün hayatını terk etmesine neden olan batı ülkeleri, medeniyetiniz batsın. Irkçı dünya görüşünüz batsın, cani düşleriniz yıkılsın.

Ve buna hümanistlik diyorsunuz. Mülteciler sığınma kamplarında tutulur, Fatih'te dükkan açtırılmaz herhangi bir vasıfsız mülteciye, 16 milyonluk İstanbul'da 5M mülteci olması ve bunu bizim istemememiz kimseyi ırkçı yapmaz, sizi enayi durumuna düşürür. Ha derseniz ki ben hiçbir zaman İstanbul'da yaşamadım veya dışarı çıkmayacak kadar asosyalim, o zaman susun.

Ama geçen şöyle düşündüm: Eğer ki Atatürk hedefine ulaşmış olsaydı, bunların birçoğu Türk vatandaşı olacaktı. Bu durum beni biraz düşündürdü açıkçası.
Sizce yanlış mı düşünüyorum?
Bu hayale hala inanan var mı?
Eğer alsaydık* zaten asimile olurlardı. Yani zamanla Türkleşirdi. Zaten bizim toplumumuz işe yarayan kişiye karşı ırkçı değil fazla.

Ve buna hümanistlik diyorsunuz. Mülteciler sığınma kamplarında tutulur, Fatih'te dükkan açtırılmaz herhangi bir vasıfsız mülteciye, 16 milyonluk İstanbul'da 5M mülteci olması ve bunu bizim istemememiz kimseyi ırkçı yapmaz, sizi enayi durumuna düşürür. Ha derseniz ki ben hiçbir zaman İstanbul'da yaşamadım veya dışarı çıkmayacak kadar asosyalim, o zaman susun.

2014'ten beri bu forumda olduğunuza göre son virgülden önceki 7 kelime daha çok uyar size.

İstanbul'da gezerken ar*bistan'da hissediyorum kendimi şaka gibi.

Alakası yok.

Osmanlı ve daha sonrası Türkiye Cumhuriyeti baskıcı politikadan uzak durup özgürlükçü olduğu için oradaki vatandaşların benliği kaybolmazdı.

Bugün halen nasıl Karadeniz'de Laz vatandaşlar, İzmir'de Rum vatandaşlar, Doğu'da ise Kürt vatandaşlarımız varsa Misak-ı Milli sınırlarımızda olsaydık o bölgelerdekiler de benliğini kaybetmemiş olacaktı.

Ben açıkçası üzülüyorum, savaştan kaçan insanları ve çocukları küfredip geri göndermeyi isteyecek kadar ne zaman gaddar hale geldik bilmiyorum. Bugün dünyanın dört bir yanında ciddi bir insanlık dramı yaşanıyor, herkes üç maymunu oynuyor. Sadece bir ülke yani Türkiye insan olmanın gereğini yapıyor.

Milyonlarca insanın canları tehlikede olduğu için ülkelerini, mallarını, mülklerini, bütün hayatını terk etmesine neden olan Batı ülkeleri, medeniyetiniz batsın. Irkçı dünya görüşünüz batsın, cani düşleriniz yıkılsın.
Cumhuriyetin 1923-1950 yılları arası Osmanlı'nın son dönemlerinde çok daha baskıcı, totaliter, despotluktur Karl Popper'in diktatörlük tanımına göre de diktatörlüktür. Osmanlı çok daha özgürlükçü, mülkiyet hakkı tanıyan, batılılaşmaya çalışan bir devletti İttihat ve Terraki döneminden öncesi.

Atatürk alsaydı orada pis Suriyeli Araplar değil Türkler olacaktı. Ve orası bizim olacaktı. Onlar bizim ülkemize gelerek ekonomimizi bitiriyor. Eğer oraları almış olsaydık şu anda petrol çıkarıyorduk. Ve emin ol, oralarda 10 çocuk yapan iğrenç insanlar yerine Türkler olacaktı.

Alakası yok.

Osmanlı ve daha sonrası Türkiye Cumhuriyeti baskıcı politikadan uzak durup özgürlükçü olduğu için oradaki vatandaşların benliği kaybolmazdı.

Bugün halen nasıl Karadeniz'de Laz vatandaşlar, İzmir'de Rum vatandaşlar, Doğu'da ise Kürt vatandaşlarımız varsa Misak-ı Milli sınırlarımızda olsaydık o bölgelerdekiler de benliğini kaybetmemiş olacaktı.

Milyonlarca insanın canları tehlikede olduğu için ülkelerini, mallarını, mülklerini, bütün hayatını terk etmesine neden olan Batı ülkeleri, medeniyetiniz batsın. Irkçı dünya görüşünüz batsın, cani düşleriniz yıkılsın.
Neden küfredip göndermeyi istiyoruz ? Türk askerleri orada şehit olurken onlar nargile içip kadınlarımıza laf atıyorlar. Eli silah tutan adamlar bizim kızlarımızı kaçırıp onlara en pis işkenceleri yapıyorlar. Tecavüz ediyorlar. İnsanımızı öldüresiye dövüyorlar. Onların canı tehlikede. Bizim canımız da öyle. Onlar kendi ülkelerinde savaşsınlar. Neden biz 5 milyon kişiyi kabul ettik. Neden savaşmıyorlar ? Bizim Kurtuluş Savaşı'nda kadınlarımız bile savaştı. 15 yaşındaki çocuklar cepheye gitti. Ama bu aptal ırk hiç bir şey yapamıyor. Ya da işlerine gelmiyor. Evet, ırkçıyım. Bunları gördükçe daha da ateşleniyorum. Hepsi savaşmalı. İsterse ölsünler, banane. Biz ölmedik mi ülkemiz için savaşırken ? Bizim insanımızdan ne istiyorlar. Biz bunları dediğimiz için gaddar oluyormuşuz ama onlar bunları yaptıkları için gaddar değiller. Sınıfımda 10 Suriyeli vardı. Bulunduğum şehirde ise Suriyeli mahalleleri var. Şaka gibi. Bunlar iç savaş başlatır iç savaş. Benden söylemesi. (Orada hala Rum insanlar var mı bilmiyorum muhtrmelen vardır dedikleriniz doğru olabilir fakat azınlıklar. Evet, Türkler kadar fazla değiller)

Atatürk alsaydı muhtemelen her şey daha iyi olurdu. Musul bizde olurdu. Bu da petrol demek. Suriyeliler azınlık olurdu hatta emin ol 10 yıla orada Suriyeli bile kalmaz çünkü onlar bize ihanet etmişti. Muhtemelen Rumlar Yunanistan'a gittiği gibi onlar da ülkelerine giderdi.
Atatürk Kürtlere baskı uygulamadı ki ama? Kuzey Suriye'nin de çoğu Kürt diye biliyorum ben. Yanlışım varsa düzeltin. Zira Suriye diye bir millet yok zaten. Birinci Dünya Savaş'ı neticesinde üretilmiş bir tampon ülkeden ibaret.
Onlar zaten Arap. Yanlışım varsa düzeltin.
Bende duyamadım. Ama gerek yok. Ekonomimizi batırdılar. Bu bir. İnsanlarımızı katlediyorlar. Bu ikinci. Ülkemizi değersizleştiriyorlar. Bu herifler neden savaşmıyor ? Sadece bunun merak ediyorum.
@AltaicTurk komik olan nedir ? Gülücük atmak yerine fikirlerini belirtebilirsin. Tabii varsa.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı