Mitolojiler mantıklı mı?

Kolu bacağı kopmuş bir erkek çocuk (?) ile dişi kurdun çiftleşmesinden bir ırk oluşması mantıksız. Keza insanın doğduğu yerde yaygın olan dine inandığı için bir başka dine göre cezalandırılacağı düşüncesi de mantıksız.

İlk din islam dini değildir, ondan önce de bir sürü din vardı. Dinler de aynı şekil evrimleşe evrimleşe buralara geldi.

Kimisi ateşe, kimisi güneşe, fark eden bir şey yok yani. Kendilerinden üstün gördükleri her şeye taptılar.
İnsan tapmaya yer arıyor, inanç için.

Kolu bacağı kopmuş bir erkek çocuk (?) ile dişi kurdun çiftleşmesinden bir ırk oluşması mantıksız. Keza insanın doğduğu yerde yaygın olan dine inandığı için bir başka dine göre cezalandırılacağı düşüncesi de mantıksız.
Hocam her ne kadar Atalarımızın mitleri de olsa bana da saçma geliyor kurttan türenmesi. Hadi ergenekondan çıkmak falan tamam da kurttan türeyiş saçma gibi.

Bu kadar fazla şeyi yaratan insan üstü medeniyetlerin, tıpkı insanlar gibi akrabalarının olması bana çok mantıksız geliyor.

Eğer akrabalık olmasa mantıklı gelebilirdi. Zira insan hayal ederken bile daha fazlasını hayal ediyor.

Hocam bence tüm bunlar eski zamanlardaki delilerin hikayesi. Kulaktan kulağa yayılmış şeyler. Hani ben şimdi size desem Marstan meteor taşı içinde dünyaya ulaştım size saçma gelir sahip olduğunuz bilgilerden dolayı. Fakat o zamanlar modern zamana göre bu kadar bilgi olmadığı için onlara inandırcı gelmiş. Zaten şöyle düşünün bir deli 10 kişiyi ikna etse tüm köyü ikna etmiş olur.

Sizce milletlere özgü mitolojiler, mitler, efsaneler, tanrılar ve bunlar ile ilgili destanlar mantıklı mı? Sizce dinler ile arasındaki farklar nelerdir?
Mantıklı değiller elbet. Tamamen hayal ürünüler. Zaten günümüzde dinlerde bu mitolojilerin devamı. Semavi dinlerin hepsi Sümer, Babil, Mısır ve Zerdüşt mitlerine dayanıyor. Mesela Adem-Havva ve Nuh Tufanı Sümer mitolojisinden dinlere geçmiş bir hikayedir, sadece karakter isimlendirmeleri farklı. Bunun gibi bir sürü daha örnek var. Günümüz insanların din diye kendilerini avuttuğu şeyler aslında Mezopotamya mitolojilerden kopyalanan saçma sapan masallar, hikayeler bütünüdür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı