Modem Arayüzünün'den Kablolu Bağlantı Nasıl Engellenir?

Buztard

Hectopat
Yer
Aydın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Başlıkta da söylediğim komşum internet istedi babamda vereceksin diye tutturdu vermek zorunda kaldım. İnternetim Superonline 25mbits Fiber 75GB AKK'li bu bana zor yetiyorken şimdi birde bunlar kullanmaya başlayınca hiç yetmez oldu. Komşuları şüphelendirmeden internet bağlantısını kesmek istiyorum. Kabloyu çıkaramayacağıma göre modem arayüzünden engellemem lazım. Bilen biri detaylı bir şekilde anlatırsa çok memnun olurum.

Modem Markası: Huawei HG-255s

Not: Birkaç siteden araştırdım ama net ve düzgün birşey bulamadım ya da anlayamadım o yüzden detaylı anlatırsanız sevinirim.

Çözdüm beyler problem yok.

MAC filtrelemesi yapabilirsiniz, ayrıca herhangi birisiyle aranızın kötü olmaması için hızını 1Mbps'a düşürmenizi tavsiye ediyorum.

MAC filtrelemesi ile uydunet modemde yanlışlıkla kendi PC'mi engellemiştim ve kablo ile bağlayıp tekrar modem arayüzüne girip engeli kaldırmıştım. Tabi modemler farklı ama sadece yaşadığımı söylüyorum yani MAC filtresi kabloda işe yaramıyor belkide yarıyordur. Hızını sınırlayabilirsiniz modem üzerinden. @Silinen üye

Wifi ve lanı farklı vlanlara atayınca birbirlerine erişemiyor diye biliyorum. Tabi wifinin olduğu vlan gurubunda internetin kaynağıda(adsl vb.) tanımlanmış olacak. Ama kablolu bağlanılıyorsa lan portları ayrı ayrı vlanlara atanabiliyormu onu bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı