Modem değişince IP değişir mi?

Bilgisizlerin buraya yazmazı yasaklanmalı.
Modem değiştirirsen, değişen tek şey modemin değişmiş olması olur, ip ile alakalı bir durum olmaz. İpv4'ler firma tarafından kiralanır, misal geoipa. İss değiştirirsen ipv4 adresin değişir çünkü ipv'ler her firmada farklı kiralanır.

Çoğu iss'de static gibi zaten, kapatıp açsan da, reset atsan da değişmiyor, değişen var mı evet fakat değişen isslerin bir çoğu abuse ip'ler.

Yani; şuan kullandığın iss'de ip değişmiyor ise suçlusu modem değil, boşuna modem alma.
iss değiştir, o zaman ipv değişir.
Yani banım kalkmaz mı?

Peki ipv yi nasıl alacağım?
İpv dediğim, ipv4'tür. Senin alabileceğin bir durum değil, almaktan kasıt, static ise, static ip alınabilir fakat iss'nin sana vereceği ipv4 şuan ki ipv olabilir, eğer ki static ip almak istiyorum fakat başka bir ip ile dersen, başka bir ipv atayabilirler fakat static ip paralıdır. Ayrıca static ip ile ip ban yersen, değiştirmek için yine para vermen gerekir.

İpv dediğim, ipv4'tür. Senin alabileceğin bir durum değil, almaktan kasıt, static ise, static ip alınabilir fakat iss'nin sana vereceği ipv4 şuan ki ipv olabilir, eğer ki static ip almak istiyorum fakat başka bir ip ile dersen, başka bir ipv atayabilirler fakat static ip paralıdır. Ayrıca static ip ile ip ban yersen, değiştirmek için yine para vermen gerekir.
Ben o zaman ip değiştirmek için para mı ödeyeceğim?

Static IP alırsan ücretiyle, evet.
Diyelim ki, static IP aldın, static IP asla değişmez, sen yeni bir static IP atamalarını istersen ücret ödersin tekrardan.

Static IP nasıl oluyor.?

Ben modem aldığımda adamlara desem ip değiştirler mi?

Pahalıymış.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-18 124646.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-18 124646.png
    23,4 KB · Görüntüleme: 34
Static IP nasıl oluyor.?
Sabit olarak atanan ve değişmeyen ip enp modelidir, yani ne yaparsan yap değişmez.
Değiştirmek için, dediğim gibi ücret karşılığında tekrardan başka bir ip atarlar.

Static IP nasıl oluyor.?

Ben modem aldığımda adamlara desem ip değiştirler mi?

Pahalıymış.
Modem alsan da ip değişmeyecek ve değiştirmeyecekler dostum 4.söyleyişim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı