Rehber Modem Hat Değerleri

100lük paket kullandığım halde hız testinde 35-40mbps çıkıyor bunun düzelmesi için ne gibi bir şey yapabilirim
35/40 çıkan wifi kapalı kablo ile bağlandığında bu değeri alıyorsan kullanmadığın halde netini de kullanan bir uygulama yoksa hızını 75 de sabitlemelerini isteyin veya biraz daha düşük. Hattın sınırını kullanıyorsunuz bu yüzden kayıplar oluyor.

Merhaba herkese. Yeni eve taşındım müstakil bir ev internet direkten üst kata geliyor orada bir ekle aşağı kata benim evime içeriden bir ekle modeme bağlanıyor. Hat değerlerimde sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Paketim kaldırmıyor olabilir, üst kattan gelen kablomda sıkıntı olabilir sıfırdan CAT 6 çekmeyi düşünüyorum ama yine de mecburen 1 ek olacak yukarı bağlantı yerinde. Hat değerlerini attığım modem HG658 V2 pek kopma yaşanmıyor ama stabil değil yine de. ASUS AC51 modemimdede sürekli kopma oluyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-06-21-00-57-23-633_com.android.chrome.jpg
    45,5 KB · Görüntüleme: 90
HG658 V2 pek kopma yaşanmıyor ama stabil değil yine de.
Sınır ile ideal hızın arasındasın. Hat değerlerin şu an iyi gibi. Bir tık düşürme şansı varsa düşürsünler yeterli gelir. Kopma filan yaşanmıyorsa kalabilir.

fakat toplam 6 cihaz bağlı sebep olabilir mi?
Aktif kullanıma iseler evet edebilir. Sorun çok olmuyorsa verdiğiniz değerler çok fazla oynaklık göstermiyorsa bu şekilde kullanılabilir.

Yorumlar mısınız? SNR Margin arttırayım mı?
Arttırayım mı derken? Modemdeki SNR değiştiren ayarı diyorsan orasını varsayılanda kalsın ellediyseniz.
SNR en az 10 ve üstü olması iyidir. Dış hatlarda sorun var gibi bu değerlere göre.

Arttırayım mı derken? Modemdeki SNR değiştiren ayarı diyorsan orasını varsayılanda kalsın ellediyseniz.
SNR en az 10 ve üstü olması iyidir. Dış hatlarda sorun var gibi bu değerlere göre.
O değere alınca çok yavaşlıyor internet. 5 snr aldım dün hocam. Sıkıntı yok şuanlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…