Rehber Modem Hat Değerleri

SNR ayarları ile oynayın.
7-20 arası.

SNR ayarları ile oynayın.
7-20 arası.
VDSL SNR margin yazan kısmı mı yapmam gerekiyor? 8 db(temel değer) diye yazıyor, 8'e çekiyorum o zaman.

Maalesef değeri 8 yapınca internet gitti ve geri gelmedi. Modeme reset atınca düzeldi.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı2.PNG
    38,8 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleme:
VDSL SNR margin yazan kısmı mı yapmam gerekiyor? 8 dB(temel değer) diye yazıyor, 8'e çekiyorum o zaman.

Maalesef değeri 8 yapınca internet gitti ve geri gelmedi. Modeme reset atınca düzeldi.

Her seferinde SNR ayarı yapıp modem yeniden başlatın. Değerleri tekrar kontrol edip bana paylaşın.

Bunun üzerine Keenetic Omni DSL N300 aldım. Bu modemde de sorun devam ediyor.
Farklı modemde de benzer değer ise dediğimi yaptırmanız lazım telekom ekibine güveneyin düzgün bir elektrikçi çağırın ekleri ve saha dolabı DSLAM kontrol ettirin. Hala bir değişim olmaz ise bunlara rağmen hızı 50'ye sabitlettirin.

İnternet hızında sürekli dalgalanmalar yaşıyorum. Bazen hız 1Mbps'lere kadar düşüyor. Kablolu bağlantıda ise stabil. Bu değerlerle bir alakası var mıdır?

Dosya Ekleri

• değer.png
    15,3 KB · Görüntüleme: 88
Hocam gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Elinize sağlık. @261538

Sorum ise dediğinize göre benim değerlerim mükemmel mi? İki tane seçenek var birisi indirme diğeri yükleme. Hangisine bakmak doğru olur? Ekran görüntüsü atıyorum değerlendirme yaparsanız hoş olur.

Dosya Ekleri

• IMG_20230315_025722.jpg
    78,5 KB · Görüntüleme: 74
Sorum ise dediğinize göre benim değerlerim mükemmel mi?
Evet iyi gözüküyor. Tarifeniz 100 mü? 88 alıyorsunuz bilginiz olsun. 100 çıkamaz onu da bilin. Yükleme hızın standart veriliyor zaten ancak yetmiyorsa 20/25 destekliyor.

Kabloluda hız sorunu yoksa Wireless ayaralrına ve bağlı cihazların kullanımlarına göz atmanzı lazım. Bana modem şüpheli geldi.

Hocam modem ZyXEL marka VMG3312-B10b modeli. Peki değerler ne durumda bende modem değiştirmeyi düşünüyordum ama problem başka bir şeyden kaynaklanıyorsa boş yere modem değiştirmiş olmak istemiyorum. Ayrıca daha düşük hızda VDSL tarifeyi geçsem bağlantım daha stabil olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…