Rehber Modem Hat Değerleri

Hızın 15 iken SNR değerin 8 altında yani altyapın çok kötü bir hal almış altyapı ile ilgili problem var

Sizce problem ne? Nasıl çözebilirim? Eve elektrikçi falan çağırıp DSL girişini falan mı kontrol ettirsem?
Gözle görülür bir sorun göremediyseniz kablolarda ankastrede evet çağırın. Sadece bir resim paylaşmışssınız doğru hız verildiğinde olanı da dalgalı olduğunda olanı da paylaşın. Resimde yenileme yok seçilmiş oradakini 3/5 saniye arasında ayarlayın. Modemi devamlı açıp kapatmayın. Bağlantı yerlerini kontrol edin hem modem fişten bağlantı alıorsa o kısmı hem de ankastre bağlantılarını.

Cevabınız için teşekkürler. İnternetim demin kendine geldi, bir buçuk günlük hız düşüşünün ardından. Hat değerleri ektedir. İki mesaj önce de hızım düştüğündeki hat değerlerini görebilirsiniz. Son kullanıcı olarak bu sorun karşısında ne yapmamı önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_2095.jpeg
    79,7 KB · Görüntüleme: 42
100 Mbps hız alırsın fakat DSLAM kilidine takılmışsın kullandığın ISS'ye arıza kaydı bırakıp DSLAM kilidini kaldırmalarını söyle
Bahsettiğiniz şey nedir hocam? Hızdan kaynaklı sorunum yok memnunum. Önceden 30-40 ms alırken CSGO'da artık 50-60 almaya başladım onu düşürmeye uğraşıyorum. Bahsettiğiniz şey ile alakası olabilir mi? Ve nasıl anladınız?

DSLAM kilidi bölgenizdeki fiberi bakıra çeviren cihazın yoğunluk nedeni ile kendini düşük hıza sabitlemesidir yani hızın 88 79 gibi hızlara sabitlenmişse bunun yüzündendir ping artışın FastPath moddan yani düşük ping veren moddan intervalled e geçmiş olabilir bunun içinde arıza kaydı bırakman lazım (aşırı yüklenme koruması kısaca)

Böyle bir kayıt açtım yeterli mi? Eklemem gereken bir şey varsa not ekleden eklerim.

Yani muhtemelen anlar müşteri hizmetleri
Anladım hocam çok teşekkürler. Umarım eskisi gibi olur. Bu arada hat değerlerime bakar mısınız? Ev bizim olduğu için internete yatırım yapma şansım var. Yani kutudan gelen kabloyu falan değiştirsek internet iyileşir mi? Ping düşer mi? Veya nasıl bir yatırım yapabiliriz düşük fiyatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…