Rehber Modem Hat Değerleri

Hocam benim ne yapmam lazım. Zayıflama 49.5 gördü hatalar milyonları geçti 6 ay içinde 3 tane ISS firmasi değiştirdim özellikle bakır kabloyu yeni çektirdim. Sonuç hüsran.
ISS değiştirmek çözüm olmaz her zaman. Altyapı kaynaklı sorun var.
Upload bağlantısında veri yetersiz geliyor. Google Tracert kaydını paylaşın tüm wifi cihazları kapalı ve cihaz en az 2 saat açık kalmış biçimde testi birkaç kez tekrarlamış biçimde açık herhangi bir program olmadan paylaşın.
Resim net gözükmüyor.

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar, Speedtest'te yaptığım testlerde 71 Mbps alıyorum fakat ne zaman internette dolaşsam veya bir şey izlesem 1 Mbps'ye düşüyor, modemi restart yapmadıkça sürünmeye devam ediyor böyle. Günde 7 kere falan restart yapmak zorunda kalıyorum. 75 Mbps'ye kadar limitsiz Hiper paketini kullanıyoruz ve Türk Telekom'un verdiği Zyxel DX3300-T1 modem var.

Değerleri yorumlayabilirseniz sevinirim:

Downstream:
relative capacity occupation: 100%
noise margin downstream: 8.5 dB
output power upstream: 6.0 dbm
attenuation downstream: 9.4 dB

Upstream:
noise margin upstream: 17.0 dB
output power downstream: 14.5 dbm
attenuation upstream: 0.1 dB

Bu değerlere baktığınız yerdeki CRC ve fec kısmını da atar mısınız? Ayrıca modem bir süre açık kalmış olsun.

Bu değerlere baktığınız yerdeki CRC ve fec kısmını da atar mısınız? Ayrıca modem bir süre açık kalmış olsun.
Merhaba hocam, dün taahhüt yenilendi. Önceden 75 Mbps Hipernet kullanıyorduk süresi bitmek üzereydi şimdi 50 Mbps Hipernet kullanıyoruz. Değerler değişmiş olabilir, yeniden yorumlayabilirseniz sevinirim.

near-end FEC error fast: 223103721
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 421
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 59
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime :13:12, 27 secs
DSL activetime :0 min, 21 secs

Downstream:
noise margin downstream: 9.0 dB
output power upstream: 6.0 dbm
attenuation downstream: 9.4 dB

Upstream:
noise margin upstream: 16.8 dB
output power downstream: 14.3 dbm
attenuation upstream: 0.1 dB

SNR değeri 9'a çıkmış ama ona rağmen inanılmaz derecede fec hatası vermiş bu modemlerde fec modemi şişiriyor yazılım sürümünü en yeni sürüme yükseltmeyi deneyin çözülmez ise hızı düşürmeyi deneyin.

Bence hızınız düşmemiş çünkü sadece 0.5 SNR artmış modemi kapa aç yaptınız mı?

ZyXEL vmg 3625 t-50b modeminde benim deneyimlediğim en stabil sürüm 7.3co sürümü. Bu sürüme güncellemeyi deneyebilirsiniz. Ancak sizin kablodaki ek de bir açıklık var büyük ihtimal. O yüzden CRC basıyor olabilir.

Şu an ZyXEL TR sitesindeki en güncel sürüm stabil sorunsuz.

Gariptir ki taahhüt yeniledikten sonra sorun düzeldi gibi nedense kopma ve yavaşlama olmadı. Daha önce film izlerken 1-2 kez modemi yeniden başlatmak zorunda kalıyordum bugün 5 bölüm dizi izledim sorun yaşamadım. Kullanmakta olduğum sürüm kaç bilgim yok nereden öğrenebilirim? Güncelleyince düzeliyor mu?

Açıklık nasıl düzeltilir kabloyu çıkarıp yeniden mi takmak gerek? Daha önce hiç modem güncellemesi yapmadım bu işler nasıl oluyor? Garantiden çıkar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…