Rehber Modem Hat Değerleri

Altyapı sorgulamasında 50 Mbps çıktıysa, büyük ihtimal başta hızı 50'de tanımlayacaktır. Daha sonra isterseniz değiştirebilirsiniz bunu tabii ki.
Telekom mevzusu ise birkaç farklı nedenden kaynaklı olabiliyor hocam. Saha dolabınızda yeni bir abonelik başlatılmış olabilir. Diğer ihtimal de, saha dolabındaki sizin portunuz değiştirilmiş olabilir. Siz bunu TT'ye söylerseniz de sizin altyapı zaten 50 deyip 50'lik porta da düşürebilirler.

Telekom'a bulaşmak şimdilik gündemimde yok. Dediğiniz gibi yapabilirler. ben iç tesisat DSL kablosunu değiştireceğim. Ankastre kutusunda öncelikle 2 metre CAT6 kablo ile bağlantı yaptıktan sonra yerinde modem değerlerine bakacağım. Hat değerlerinde iyileşme olursa komple iç tesisattaki eski DSL artık oksitlenmiş diyebiliriz. Değiştireceğim tamamen.

O yöntemi modemle deneyin hocam. Siz eğer CAT6 kabloyla değiştirecekseniz eğer benim kullandığım kabloyu önereyim.
Binanın dışından 3.kattan ankastre kutusuna CAT6 çekerek bende yeniledim.

Dostlar Superonline'dan 24 Mbps olan paketimi 50Mbps'ye yükselttim fakat sadece 26 Mbps alabiliyorum o da modemın tamamen dıbınde oldugumda yardımcı olabılır mısınız, paketi ilk aldığımda 50Mbps veriyordu birkaç gün geçtikten sonra 26'nın üstüne çıkamıyordu hala öyle ne yapmam lazım.

Değerlerinizde iyileşme oldu mu hocam?Kablo önerisi için teşekkür ederim.

Değerlerinizde iyileşme oldu mu hocam? Kablo önerisi için teşekkür ederim.

Rica ederim hocam. Bizim bina 20 senelik olunca ister istemez kablo kötü oluyor. Evime ulaşan 50-55 hızdı, ancak CRC hatalarından internette kopmalar oluyordu.
Şimdi bu kablo ile 82-84 arası hız alıyorum. Hattımda da kopma sorunu kalmadı hocam.

Bizim bina da 25 senelik. İyileşme olması sevindirici elbette sizin için. Ben de şu TurkNet'e geçişi sağladıktan sonra gerekli testleri yapacağım. Sizden arada teknik konuda destek alma ihtimalim var. Uygun bir kanalda yardımcı olabilir misiniz?

Hocam Discord kullanmıyorum. Instagram verebilirim isterseniz.

Son düzenleme:
Download ile upload sınırlamayı tavsiye ediyor musun (QoS ayarı yani). Yardımcı olursan sevinirim.
Upload değil de Download için 50'ye sınırlanması stabilliği sağlayacaktır. Eğer Wireless ile bağlanmıyorsanız modem değişmenize gerek yok.Ethernet bağlantısı ile yakın cihazlara bağlarsanız fazla data kaybı yaşamazsınız.

Modem DSL panelin resmini diğerleri gibi paylaşmalıydınız.

Son düzenleme:
Hocam internet yüzünden paylaşılmıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…