Rehber Modem Hat Değerleri

Reis onu nasıl 50ye sınırlayabilirim qos hariç. Qos düzgün çalışmıyor.

Reis onu nasıl 50ye sınırlayabilirim qos hariç. Qos düzgün çalışmıyor.
Modem ayarlarını kontrol etmen gerekiyor Qos harici bölümlerde olabiliyor hızı sınırlayan. Oradan yapamıyorsanız ISP ile iletişime geçip söyleyebilirsiniz.

Hocam internet yüzünden paylaşılmıyordu.
Santrale uzaklığınız çok görünüyor. ISP ile görüşüp mümkünse yükseltici veya yakın bir dolaptan porta bağlamalarını istyein.

Hocam 87 Mbps'e kadar alabilir yazıyor ama 50Mbps olan paketimde 50Mbps göremiyorum anca 25Mbps falan modemin dibinde olmama rağmen.

Merhaba değerlerim bu şekilde, son 1-2 aydır kopma sorunu yaşıyordum, önceden hız testlerinde ortalama 60-70 download 14-15 upload değeri alıyordum. Sıkıntıdan sonra yardımcı olabilir diye download değerini 35'e sabitlemişlerdi. Teknik ekip gelip eve bile uğramadan binadan halletti sorunu, sanırım binadan gelen hattı değişti. Bu değerlere göre hızımı kaça sabitlemem iyi olur? Kendim ayarlayabiliyor muyum yoksa müşteri hizmetlerinin mi yapması lazım. Çünkü 4-5 defa aramama rağmen bilip de yapabilen olmadı.

Son düzenleme:

Merhaba, müşteri temsilcisinden hızınızı 50 download 15 upload olarak tanımlamasını isteyin. Bazı temsilciler bilgiden uzaklar, eğer yapamıyoruz derlerse farklı temsilcilere bağlanmayı talep edin.

Hocam 87 Mbps'e kadar alabilir yazıyor ama 50Mbps olan paketimde 50Mbps göremiyorum anca 25Mbps falan modemin dibinde olmama rağmen.
Oradaki değerler doğruluğu yok denebilir yakın sayılır ama tam değerler değil. Söylediğimi uygulayın.

Teknik ekip gelip eve bile uğramadan binadan halletti sorunu, sanırım binadan gelen hattı değişti. Bu değerlere göre hızımı kaça sabitlemem iyi olur?
Pek düzelttikleri söylenmez. Yine hatalar alındığı görülüyor o şekilde kalsın hız upload gerekliyse 20'ye çıkabilir. Santral uzaklığınız ve dış ortamda parazit çok gibi.

Hocam değerlerime göre iyi mi kötü mü bunu söyleyebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG_0153.jpeg
    340,4 KB · Görüntüleme: 65
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…