Rehber Modem Hat Değerleri

Benim hat değerlerim ve modem ayarlarım bu şekilde ve internette sık sık kopmalar yaşıyorum Turknet 35mbit VDSL kullanıyorum ve arıza kaydı bıraktığımda müşteri kaynaklı deyip duruyorlar.
35 Kullanamazsın hat değerlerin en fazla 30 destekliyor ancak onu da zaten düzgün veremiyor. Altyapı veya kablolamadan kaynaklı onu da alamıyorsun. Şu an hızınız 20 ancak onu da düzgün alamıyorsunuz 16 veya 12 anca alabilirsiniz stabil. VDSL olduğu için DSLAM ve ev içi hatları denildiği gibi kontrol ettirin. Bu değerler normal değil VDSL için.
7.8 den 10.8'e çıkmış ama bu yeterli değil diye biliyorum.
Evet o yüzden hızı düşürmek gerekiyor diyorum. Kablolarda sıkıntı yoksa düşürmekten başka çare yok.
özellikle kopmayı telefonlarda çok yapıyor
Her türlü kopar dediğiniz farklar uzaktan bağlantı ve mesafeler de girince daha sık kopması bu yüzden.

peki hocam 62 63 gelip 50 almama rağmen bu değerler normal mi kablolarda sıkıntı olması daha muhtemel değil mi

kablolarda sıkıntı olması daha muhtemel değil mi
Bunu siz veya telekomun bileceği iş, ben burada hattın ne kadar destekleyip nereye kadar stabil alacağını söyleyebilirim.

Merhabalar, uzun zaman sonra foruma giriş sebebim oldu aslına bakarsanız bu konu. Son zamanlarda internet kopması, yüksek ping ve düşük hız sorunları ile uğraşıyorum. Tahminime göre değerlerim kötü durumda, arttırmak için ne yapabilirim? Değerleri aşağıda paylaşıyorum.

Son zamanlarda internet kopması, yüksek ping ve düşük hız sorunları ile uğraşıyorum. Tahminime göre değerlerim kötü durumda, arttırmak için ne yapabilirim?
Sizin de diğerleri gibi hızı düşürmeniz lazım. 12 destekliyor hattınız ve 12 tarifesi kullanıyorsunuz ancak desteklediği hızı kaldıracak durumda olmadığı için 12 olan hızı 8'e düşürmeniz çözecektir. Diğer kişilere de dediğim gibi kablolarınızı kontrol ettirin çok eskiyse.
kablo sıkıntısı varsa nasıl çözebilirim
Elektrikçi çağırıp kontrol ettirip çözebilirsin Saha dolabından ev içi tesisata kadar. İyi anlayan biriyse ekleri ve sinyalin düştüğü yerleri bulacaktır.

Kablo eski mi tam bilmiyorum fakat şöyle bir sıkıntı var binanın içinde tesisat yok dolayısı ile kablo çatıdan (dubleks üst kat ev) direkt kutuya bağlanıyor sanırım. Bu kabloyu olduğu gibi değiştirsem sanırım hız yükselecek gibi çünkü SNR değerim aşırı düşük. Yanlışsam düzeltin lütfen.

Bu kabloyu olduğu gibi değiştirsem sanırım hız yükselecek gibi çünkü SNR değerim aşırı düşük.
Açık alanda ve ekler varsa hasar almışsa güneşten filan yağmurdan evet değiştirince etkisi olacaktır.

Murat bey, öncelikli ilginiz için teşekkür ederim. Türk Telekom ile taahhüt yeniledik, aylık 112 TL karşılığında 35Mbit sınırsız tarifesini tanımladık. Şu an geçiş yapıldı ve bağlantı da sorun yaşamadık.

Bunu siz veya telekomun bileceği iş, ben burada hattın ne kadar destekleyip nereye kadar stabil alacağını söyleyebilirim.

kardeşim kopma sorunu devam ediyor hızı 50 ye düşürttüydüm hatırlarsan şimdi farklı bir modeme taktım telefon kablosunu kurulum yapmadan istatistlikleri aldım burda snr falan yazmadığı için pekde anlamadım hg658v2 2.koyu resim farklı modem bi bakar mısın değişim varmı

Dosya Ekleri

• 50mbıtt.jpg
    71,6 KB · Görüntüleme: 83
  • hg658v2 50mbıt.png
    13,9 KB · Görüntüleme: 82
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…