Modem Hat Değerlerim Ve Aldığım Hız Sizce Nasıl?

Bilmeden konuşmayayın SNR değeri düşük seviyede ayrıca bina içi tesisat ve kablolamada problem var. FEC ve CRC hatası almış başını gitmiş, herşeyi anlatıyor zaten. Sorunun kaynağını tam öğrenebilmek için bina girişindeki ankastre kutusundan ölçüm yapılması gerekiyor.
Hocam biz de anladık herhalde değerlerin çok iyi olmadığını fakat arkadaşta herhangi bir kesilme veya hız düşüklüğü yoksa boşa masrafa girmesine gerek yok manasında dedim ben.

Arkadaşlar modem ayarlarına bakıyorum 2 günde bu kadar FEC yazması normal mi acaba? Bir de aldığım hız iyi mi sizce 16Mbps tarifesini kullanıyorum.

Hat Değerleri

Hız Testleri
Eki Görüntüle 557336
Hocam değerlerimiz neredeyse aynı.

speed test.PNG

CAT6 kablo mu kullanıyorsunuz? Ben normal telefon kablosuyla çekiyorum ve NetSpeed kullanıyorum. Bazen gün içinde 3MB gibi değerleri düşüyor bazen sizin gibi yüksek değerler alıyorum.

Yok hocam duvardaki telefon girişine 2 ucu soketli telefon kablosu ile bağlanıyorum. Bir ucu modem de diğer ucu duvara bağlı. CAT6 vs yok.

Hocam değerlerimiz neredeyse aynı.

Eki Görüntüle 557852

Benim sadece ping biraz yüksek 17-19 arasında acaba bu SNR yüzünden mi emin değilim.

Bende de 8 bana da 12Mbps düşür dediler ama bende ne kopma var ne de başka sorun gerek görmedim şu an böyle kullanacağım.
Bende de kopma yok ve ping sorunumda Netflix izlemeyince evde sorunum yok. Ancak bazen gün içerisinde 3Mbps gibi hızlar alıyorum bunu deyince bana 12Mbps düşürmemi ve daha sağlıklı internet alacağını söylüyorlar. Port değiştirmek etkili olduğunu söyledirler. Port değişim süresi 1-90 gün sürüyormuş.

Bende de kopma yok ve ping sorunumda Netflix izlemeyince evde sorunum yok. Ancak bazen gün içerisinde 3Mbps gibi hızlar alıyorum bunu deyince bana 12Mbps düşürmemi ve daha sağlıklı internet alacağını söylüyorlar. Port değiştirmek etkili olduğunu söyledirler. Port değişim süresi 1-90 gün sürüyormuş.

Aman bana port deme bende port sorunu vardı zar zor nakil alabildim adrese müdürlük benim için ek 2 adet boş port ekledi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı