Modem ısınırsa internet kalitesi düşer mi ?

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar PikatelAirmax-101 modem kullanıyoruz. Kaliteli bir modem olmadığı ortada. Ben ısınan bir alet görünce dayanamam, psikolojik olarak soğutmak isterim.

Bu yüzden modemimi kasamın üzerinde bulunan 2 adet 12 cm ızgara kapağının üzerine koyuyorum. Ve gerçekten işe yarıyor, ısınmıyor.

Eğer performansa bir etkisi yok ise boşu boşuna ızgaranın önünü kapatmayayım diyorum. İşlemcinin yukarı püskürdüğü sıcak hava daha rahat dışarı atılsın istiyorum. Gerçi işlemci soğutucum, işlemcinin ısınmasına izin vermiyor hiçbir halükarda.

Ne yapayım dersiniz ?

uT1cb7j.jpg

Isınınca performans etkilenmez diyemem çünkü modemin içinde de bir işlemci vardır.

Temel Elektronik dersinde şöyle birşeyden bahsedilmişti bize:

"Elektronik kartlar, üzerinde barındırdığı direnç ile sürtünme kaynaklı ısıya sebebiyet verebilmektedir."

Nasıl ki bir anakart veya işlemci ısınmaya başladığında verimden düşüyor ise modeminde verimden düşmesi beklenir.

Ancak şunu belirtmek isterim: Uygulayacağın çözüm benim eskiden RAM'lerim için yaptığım buzluğa atma proCesi gibi olmasın.

Sıcak soğuk genleşmesinden devre elemanlarından biri çatlama yaparsa o modemi unut derim.

Isınınca sıkıntı yaşanır. 8 senelik Airties RT-205'imiz çok ısınıyordu. İnternet ara ara kesilmeye başladı. TTnet'i aradık baktılar sorun gözükmüyor dediler. Gittik Asus N12E aldık çatır çatır kullanıyoruz şimdi. Gerçi o da biraz ısınıyor ama kullanılmadığı zaman rölantiye aldığı yazıyor üzerinde. Yüzde 72 tasarruf sağlıyormuş :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı