Modem önerisi

Ahwehota

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. TP-Link Archer VR400 modem ve C20 router sahibiyim. İkisinden de memnunum aslında hızlarım güzel 80 Mbps hız alabiliyorum ancak kopmalar oluyor. Özellikle modemim ara ara yeniden başlatmazsam bazen çok yavaşlayabiliyor. Bu sıkıntımı çözecek bir modem arıyorum. Router'ı ve VR 400'ü kullanmaya devam etmek istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Santral mesafesi ne kadar? İnternet dolabı DSLAM chip seti nedir?

Bütçeniz nedir?
2000 TL ye kadar çıkabilirim hocam. Eğer iyi birşey olursa bir miktar daha üstüne gelebilirim.

Bu konuda çok bilgim yok hocam apartmanın girişinde Türk Telekom fiber kutusu var. TurkNet kullanıyorum bende. Yalnız apartmanda kablolama olmadığı için teknik servis kabloyu dışardaki kutudan çekti.

Hocam sorun santrale olan mesafe olabilir mi? Ben modemi yeniden başlattığımda düzeliyor. Onun için sorun modemdedir diye düşünmüştüm. Normalde kullandığım Vr400 modeli nasıldır bilmiyorum.

Son düzenleme:
Ben de benzer bir sorunla karşılaştım. Keenetic Extra dls ve ASUS AC51 modemlerim var ikisi ile kopma ve hız düşmesi sorunları yaşıyorum. DSLAM chipseti Broadcom ve santral mesafem 450 metre. Sorunum çözülsün diye onca para verdiğim modemler ile çözemedim. Türk Telekom'mun verdiği Broadcom chipsetli ZyXEL modem ile kopma, hız düşmesi, kapasitesi düşmesi, CRC, bütün sorunlar çözüldü fakat sizden farklı olarak ben VDSL hat kullanıyorum.

Ben de benzer bir sorunla karşılaştım. Keenetic Extra dls ve ASUS AC51 modemlerim var ikisi ile kopma ve hız düşmesi sorunları yaşıyorum. DSLAM chipseti Broadcom ve santral mesafem 450 metre. Sorunum çözülsün diye onca para verdiğim modemler ile çözemedim. Türk Telekom'mun verdiği Broadcom chipsetli ZyXEL modem ile kopma, hız düşmesi, kapasitesi düşmesi, CRC, bütün sorunlar çözüldü fakat sizden farklı olarak ben VDSL hat kullanıyorum.

Hat olarak ben de VDSL kullanıyorum hocam. Aşağıda fiber kutusu var ama TurkNet bağlattığım için farklı kutudan kurulumu yaptılar. Sorunu wifi ile yaşadığım için modemden olduğunu düşündüm.

Modem üzerinden hat değerlerini gönderebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20231106_171115_Chrome.jpg
    Screenshot_20231106_171115_Chrome.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 21

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı