Modemdeki kapalı girişler nasıl açılır?

Hakanoper

Centipat
Daha fazla  
1743857322324.png

Gördüğünüzü gibi Ethernet girişi falan kapalı hiçbir şey yapamıyorum ne yapacağım bu girişleri nasıl açacağım?

Kapalı değil de birisi kablonun uç kısmını soketlere boş şekilde takmış gibi görünüyor. Daha açık konuşursak, boş RJ45 uçları sokete takılmış.

Üzerlerindeki mandallar sanırım durmuyor, normalde mandallara basarak çekmek bunların oradan çıkması için yeterli oluyor. Mandallar olmadığı için yapabiliyorsanız elinizle, yapamıyorsanız pense gibi bir şeyle tutup o plastikleri çekmeyi deneyin.

Kapalı değil de birisi kablonun uç kısmını soketlere boş şekilde takmış gibi görünüyor. Daha açık konuşursak, boş RJ45 uçları sokete takılmış.

Üzerlerindeki mandallar sanırım durmuyor, normalde mandallara basarak çekmek bunların oradan çıkması için yeterli oluyor. Mandallar olmadığı için yapabiliyorsanız elinizle, yapamıyorsanız pense gibi bir şeyle tutup o plastikleri çekmeyi deneyin.

Mandallar içeride elimle çekemiyorum mandalları aşşağıya doğru bastırsam çıkıcak ama elimle olmuyor

Çıkardım sağolun

Çıkardım ama ethernet bağlıyorum gelmiyor şu ilk başta renkli olan kablo onu ethernete mi bağlamam lazım ne yapcağım

Son düzenleme:
Çıkardım ama Ethernet bağlıyorum gelmiyor, şu ilk başta renkli olan kablo onu Ethernet'e mi bağlamam lazım, ne yapacağım?
Sanırım tüm portlar RJ45 formunda, yani bu bir modem değil, yönlendirici (router) olsa gerek. Kabloyu bağladığınızda cihazla bağlantı kurabiliyor musunuz, yani sadece internet mi gelmiyor?

Kabloyu bağlayıp cihazın arayüzüne girmeyi deneyin. İnternet tarayıcısına 192.168.1.1 yazdığınızda genellikle bu tür cihazların arayüz sayfası açılır. Olmazsa 192.168.0.1 ve 192.168.1.2 yazmayı da deneyebilirsiniz, bazen bunlar da olabiliyor.

Sanırım tüm portlar RJ45 formunda, yani bu bir modem değil, yönlendirici (router) olsa gerek. Kabloyu bağladığınızda cihazla bağlantı kurabiliyor musunuz, yani sadece internet mi gelmiyor?

Kabloyu bağlayıp cihazın arayüzüne girmeyi deneyin. İnternet tarayıcısına 192.168.1.1 yazdığınızda genellikle bu tür cihazların arayüz sayfası açılır. Olmazsa 192.168.0.1 ve 192.168.1.2 yazmayı da deneyebilirsiniz, bazen bunlar da olabiliyor.
ethernet bağlı değil diyor

wireless wifi kullanıyorum gösteriyor

usb ile kullanıyorum

Ethernet bağlı değil diyor.
Windows üzerinde cihaza bağlı gözüküyor musunuz? Görev çubuğundaki internet erişimi simgesinin üzerinde fare imlecini beklettiğinizde "Bağlı, internet erişimi yok" veya "Hiç bağlantı yok" şeklinde yazar.

"Bağlı, internet erişimi yok" yazıyorsa cihazla bağlantı kurabiliyorsunuz ama cihaz internet erişimine sahip değil demektir. Eğer "Hiç bağlantı yok" yazıyorsa cihaza bağlanamıyorsunuz demektir.

Bu durumda ilk etapta farklı portları deneyiniz. Ayrıca bu cihaz ile bilgisayarınız arasında kullandığınız Ethernet kablosunun sağlam olduğuna emin misiniz?

1743861703984.png

Windows üzerinde cihaza bağlı gözüküyor musunuz? Görev çubuğundaki internet erişimi simgesinin üzerinde fare imlecini beklettiğinizde "Bağlı, internet erişimi yok" veya "Hiç bağlantı yok" şeklinde yazar.

"Bağlı, internet erişimi yok" yazıyorsa cihazla bağlantı kurabiliyorsunuz ama cihaz internet erişimine sahip değil demektir. Eğer "Hiç bağlantı yok" yazıyorsa cihaza bağlanamıyorsunuz demektir.

Bu durumda ilk etapta farklı portları deneyiniz. Ayrıca bu cihaz ile bilgisayarınız arasında kullandığınız Ethernet kablosunun sağlam olduğuna emin misiniz?
Farklı portları deneyeceğim şimdi sağolun

Görselini paylaştığınız kablo iki telli RJ11 kablosu. Evinize gelen DSL hattı ile modem arasındaki bağlantı için kullanılır. Bunu bilgisayarınız ile bu cihaz arasındaki bağlantıda kullanamazsınız.

Bilgisayar ile bu cihaz arasındaki bağlantı için RJ45 uçlu kablo kullanın.
1743861809734.png

Görselini paylaştığınız kablo iki telli RJ11 kablosu. Evinize gelen DSL hattı ile modem arasındaki bağlantı için kullanılır. Bunu bilgisayarınız ile bu cihaz arasındaki bağlantıda kullanamazsınız.

Bilgisayar ile bu cihaz arasındaki bağlantı için RJ45 uçlu kablo kullanın.
Eki Görüntüle 2462788
yani nasıl birşey satın almam gerekiyor

SL-CAT15 RJ-45 15M KABLO fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da şu şekil olurmu

birde benim elimdeki kablo neye yarıyor tam olarak anlayamadım dsl falan pek anlamamda kusura bakmayın cahillikten

Yani nasıl bir şey satın almam gerekiyor?
"Ethernet kablosu" dediğiniz zaman bu tür şeyleri satan çoğu yer bilir. RJ45 uçlu olması gerektiğini de üstüne basarak belirtin her ihtimale karşı.

Ayrıca daha önce Türk Telekom, Turkcell Superonline gibi firmalardan internet bağlattıysanız verdikleri modemlerin kutusundan kısa bir RJ45 Ethernet kablosu genelde çıkıyor. Evin bir köşesinde böyle bir şey varsa cihazın portlarının çalışıp çalışmadığını denemek için kullanabilirsiniz. Böylece cihazın portları çalışmazsa boşuna kablo parası vermemiş olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı