Modemi bilgisayara kablolu mu bağlamalıyım?

Elektrikçiye gidip kablonun kalınlığını söyleyin. Size bir parça verecek onu kullanarak duvara çakacaksınız. Nasıl istiyorsanız öyle çakın. Eve gidince örnek bir fotoğraf atacağım :)
Hocam peki internete bir zarar falan verir mi ? Çünkü bizim internet bazen arada bir kesilebiliyor. Bu sefer de beni bahane bulurlar evdekiler. Sen kabloyu taktın diye böyle oluyor diye.
 
Hocam peki internete bir zarar falan verir mi? Çünkü bizim internet bazen arada bir kesilebiliyor. Bu sefer de beni bahane bulurlar evdekiler. Sen kabloyu taktın diye böyle oluyor diye.

Hayır kesilme olmaz. Eğer kesilme oluyorsa internet sağlayıcısı ile görüşün. İnternete de zarar vermez. Yeter ki siz monte ederken kabloyu çiğnemeyin :D
 
Duvardaki buatları kullanarak kablo çektim. Hem salonda hem de yatak odasında telefon prizi vardı ama modemin salonda olmasını istiyordum. Bu kablonun paralel olduğunu düşündüm. Yatak odasındaki telefonu iptal ettiğim dönem salon tarafına ip bağlayarak yatak odasından telefon kablosunu çektim. Duvarın içinden dolanarak gelen kablonun yerinde ip kaldı. Daha sonra modemden çıkan internet kablosunu o ipe bağlayarak yatak odası tarafından ipi çektim. Maksimum 6-7 metreden gelmiş oldu kablo. Açıkta kablo olmadığı için görüntü kirliliği 0.
 
@OnePC aklıma gelmişken kablo kanalı da kullanabilirsin. Görüntü kirliliği de olmaz. Fiyatları bir tık pahalı ama güzel.
Bu şekilde oluyor. Duvara yapıştırılıyor.

1652890877100.png

Bende bu şekilde kullanıyorum bu arada.

IMG_20220518_192513_156.jpg
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı