Güzel noktalara değinmişsiniz de sanki bu imla kurallarına gösterilen hassasiyet, sadece üyeler tarafından genişletiliyormuş gibi bir hipotezi; edindiğiniz yüzeysel gözlem sonucu zihninizde türetip, bu doğrultuda ilerleyerek düşüncelerinize kaynak bilerekten yazıya dökmüşsünüz. Gördüğüm kadarıyla önceye nazaran daha da gevşetilmeye başlandı bu hassasiyet anlayışı ve bu konuda, belli başlı yetkililerin de gördüğüm kadarıyla imla hatası yapma konusunda tuzu artık belli başlı üyelere nazaran çok da kuru değil.
Geçmişte bu konuda bir-iki moderatörü, yaptığı yanlışlar nedeniyle raporladığımı hatırlıyorum.
Bu durumların yanı sıra kendimin, bu konuda hatasız olduğunu iddia etmiyorum. Sadece bu düşüncenizdeki genellemeyi yanlış bulduğuma değinmek istedim.
Sadece bu meselede değil, yönetimce sıklıkla ikaz edilen noktaları kendilerince gevşetip; etiklik anlayışını genişleten yetkililer de halihazırda var. Bu gibi durumlara, geniş yelpazede değinilmek adına açılan konularda yer verildiğinde ise kuru/yaş gözetmeksizin herkesi kapsayan genelleyici bir tavır takınılarak "yok yere sansasyon yaratıyorlar" deniyor.
Kaos sevici üyeler elbette var, moderasyonun ne can sıkıcı durumlara katlandıklarını aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama her üyede de aynı art niyeti arayarak, bu bağlamda sorduğu soruya, düşüncelerini yazıya dökmüş olduğu mesajlara aynı standartlaşmış tavırla sert geri dönüş yapmak doğru değil, ki sıklıkla yaşanıyor bu durum.