Moderasyon Ekibinin Yazım Hatalarını Düzeltmesi

• Konuyu başlatan Silinen üye 266150
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 1.904
Orada yazmayan bir şey için veya yazan bir şey için indirimli uyarı inisiyatif dahilinde söz konusu olabilir.
Ben kendimde hem iyi inisiyatifi ve hem kötü inisiyatifi gördüm. Zaten bolca ceza aldım.

Ben nedense foruma yazmaya başladığımda daha çok uzun süreler ceza alırdım. Mavi ekran tarzı konulara yazdığımdan beri cezaların süreleri azalıyor. Şu an ceza sayım o zamankine göre daha fazla ama şu an ceza almam sürem daha az. Bu terslikte bir iş oluyor. :D

Yani demek istediğim kişiden kişiye kayırma var. Bu yüzden bazı kullanıcılar diğer kullanıcılara göre daha yüksek süreli cezalar alabiliyor.

Bunlar gördüm ve anladığım izlenimlerdir. Herkes farklı şekilde anlayabilir.

Ek olarak ben burada yönetime veya moderatörlere lafım yoktur. Sadece olan şeyleri anlatmaya çalışıyorum.

Yeni gelen üyeler yazım hataları yapınca raporluyorum ama ceza almıyorlar.
Çünkü yeni üyeleri foruma kazandırmaya çalışıyorlar.

Kendimden örnek verecek olursam kimseye inisiyatif uygulamıyorum. Kural tablosu neyse o.

Tabii bazen 1 gün verilmesi gereken uyarıyı 1 saat bile verdiğimiz oluyor.
Elimden geldiğince yazım hatası yapanlara uyarı vermeye çalışıyorum. İlk başlarda ceza vermeden yazım yanlışı düzelttiğim mesaj çok fazla oldu fakat geri dönüşü en azından kendi açımdan çok kötü oldu.

Artık biri yazım hatası yaptıysa her daim ceza ile sonuçlandırıyorum, uyarıyı verdikten sonra önceki mesajlarını da kontrol ediyorum hata var mı diye.

Orada da hata varsa onlara da tek tek uyarı veriyorum. Bu da beni mutlu ediyor 😊

Yazım hatalarına uyarı verilmediğinde aynı şekilde devam ediyorlar. Ufak hatalarda bildirim yollanabilir ama Türkçeyle neredeyse alakası bile olmayan mesajlar, kesinlikle uyarıyı hak ediyor. Uyarı almamalarının imkanı yok.

Örneğin mesajda 10 tane bağlaç kullanıldıysa ve sadece birinde hata yapıldıysa bildirim gönderilebilir ama mesajdaki tek bağlaçta hata varsa uyarı verilmesi mantıklı. Gözden kaçması oldukça zor. Hata varsa büyük ihtimalle o konuda bilgi eksikliği vardır.

Yeni üyelerde tek farklılık şu olabilir: İlk mesajları ve ilk uyarıları ise 0 puanlık verilebilir. Eski üye olup üzerine de 20 tane de uyarı almanıza rağmen mesajdaki tek bağlaçta hata yapıyorsanız 1 haftada hiçbir sorun yok. Uyarı aldığınızda mola verip aynı şekilde devam etmek yerine hatanızdan ders almalısınız.

Kendimden örnek verecek olursam kimseye inisiyatif uygulamıyorum. Kural tablosu neyse o.
Keşke her moderatör tabloya göre yapsa. Şu an daha farklı bir durumda olabilirdim.

Zaten şu an o yüzden moderatörlüğe bile başvuru yapamıyorum. Çoklu üyeliğim var. :/

Ben kendimden örnek vereceğim.

O ilk gereksiz mesajdan 1 hafta yediğimden dolayı ortada kaldım. O zamanlar cezaya rapor atamıyorduk. En azından şimdi atabiliyoruz.

İlk gereksiz mesajım olduğu için 1 saate almam gerekiyordu. Ama 1 hafta aldım.
1617449359179.png

1617449380142.png

O zamanlar cezaya rapor atma şansım yoktu. Ben bu ceza süresini azaltmak için yeni bir hesap açtım. Yeni hesap üzerinden ceza aldığımı belirttim ama çoklu üyelik cezası aldım. Sonucunda gereksiz yere 1 hafta cezalı kaldım.

Bana cezam bittiğinde siz hem çok üyelik ve gereksiz mesaj iki ceza birlikte 1 hafta olmuş dediler. Ama ben gereksiz mesajı 2 saat önce almıştım. O gereksiz mesajı 1 hafta almasam çoklu üyelik yapmayacaktım.

Şimdi siz moderatörler cezalarımı görüyorsunuz. Diğer çoklu üyelik cezasını neden yaptın diye sorarsanız. Bu gereksiz mesaj cezam gerektiğinden 3-4 saat uzun sürdü. Zaten 1 hafta beklemişim bir daha beklemem dedim. Çok eskiden bir tane daha hesabım vardı ona girdim ve tekrar ceza aldım. Bunun için yeni bir konu açtım ve İbrahim Zdemir cevap vermişti.

O eski hesap ile bu hesap birleştirildi.

Bir gereksiz mesaj yüzüne 2 defa çoklu üyelik yedim. Hem 10 gün boyunca mesaj yazamadım.

Bu mesaj biraz içimde taş gibi oturan ceza için yazdım. Okumak okumamak size kalmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı