Moderasyon Hakkında Düşüncelerim

Yazılanlara katılıyor musunuz?

• Evet

Oy: 63 87,5%
  • Hayır

Oy: 9 12,5%

• Oy verenlerin toplamı
    72
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Birden fazla cümlenin tek cümle gibi yazımı"ndan ötürü uyarı almışım. Yaptığım şey ise "Evet;" yerine "Evet," yazmaktı. Bazıları sindiremeyip her ettiğin lafta bir şey arayıp uyarı veriyor.
Lütfen bir moderatör bu uyarıyı göstersin. Bana inandırıcı gelmedi, çünkü zaten yazdığın evet şekilleri aynı. Birinde evet, yazmışsın. Diğerinde ise yine, evet, yazmışsın.

@Hangottom ben yalnızca bir moderatörü hatırlıyorum o şekilde yetkisini kötüye kullanan sonra da çıkarılmıştı zaten. Sanmıyorum mevcut moderatörlerden birisi özellikle bir üyeye takacak. Gerçi bir üye, bir moderatöre kızgın emojisi attıktan sonra üst üste cezalar yediğini söylemişti. Ne kadar doğrudur bilemem.

Ama benim burada polemiğe girdiğim/fikrinin yanlış olduğunu söylediğim/katılmadığım moderatörler oldu hiç de sorun yaşamadım sonrasında. Yediğim uyarıların da hepsi doğruydu.
Bu takma işlemi en fazla 3-4 gün oluyor sonra bırakıyorlar. Lakin bunu yapan birileri hala var.

Selamlar,

Konu başlığında "Moderasyon hakkında düşünceler" yazmakta lakin bazı arkadaşlarımızın konuyu şahsileştirdiğini veya ban tartışmasına çevirdiğini görüyorum.

Eleştiri konularında herkes bunlardan ziyade ortada bir problem olduğu düşünülüyorsa, nasıl çözebileceğimizden bahsederse daha iyi olacaktır.

Kendi görüşümdür, bu kadarını söyleyebilirim ki şu an kadroda bulunan arkadaşların birçoğu forumu da, üyeleri de seven insanlar. Hiçbirinin kötü insanlar olduğunu düşünmüyorum ki uzun süredir de tanıyorum birçoğunu, bu düşüncemi hiçbir zaman haksız çıkarmadılar.

Bazı arkadaşlarımıza yüklenirken lütfen üslup ve ölçüye dikkat etmenizi rica edeceğim zira ortada bir miktar aşırılık görüyorum maalesef.

Mesela ben bir sorun yaşıyorum ve bu sorunla ilgili araştırırken [Çözüldü] olan bir konu görüyorum. Oradan yeşil olan cevaba bakıp sorunu çözüyorum. Yani amaç sorunu çözen mesajı öne çıkarmak. Diğer kullanıcıların faydalanmasını sağlamak.
Ben şöyle anladım olayı en başından, bir üyenin en iyi mesajı yerine kendi mesajını en iyi olarak işaretleme gibi anladım yanlış mı anladım?

"Birden fazla cümlenin tek cümle gibi yazımı"ndan ötürü uyarı almışım. Yaptığım şey ise "Evet;" yerine "Evet," yazmaktı. Bazıları sindiremeyip her ettiğin lafta bir şey arayıp uyarı veriyor.

Bunu vicdanına bırakıyorum:

(Kırmızı eski, yeşil güncel.)

uyarı.PNG

Takma muhabbetini hiç anlamadım. Zamanında eski bir moderatör ile iyice tartışmıştım. Kendisi bana ne taktı. Ne de uyarı attı. Hatta size uyarı atan moderatörün tartıştığınız mod olduğunu nereden biliyorsunuz?

Bunu vicdanına bırakıyorum:

(Kırmızı eski, yeşil güncel.)

Eki Görüntüle 749760
Evet biraz yanlış hatırlıyormuşum. Fakat bu sizce anlam karmaşasına sebep olabilecek kadar büyük bir hata mı? Bundan dolayı uyarı almam normal mi?

Bu kişinin hakkımda ne düşündüğü bilmiyorum ama bu kadar küçük bir şeyden uyarı verilmesi saçma geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı