Moderasyon Hakkında Düşüncelerim

Yazılanlara katılıyor musunuz?

• Evet

Oy: 63 87,5%
  • Hayır

Oy: 9 12,5%

• Oy verenlerin toplamı
    72
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha yeni bir üyeyle dalga geçecek bir moderatör istemem ben. Bu şakalarını konu dışında yapsın. Ayrıca sistem geldikten sonra mesaj yazmaması da tuhaf.
Konu var mı? Ya da mesaj içeriği. Asıl ilk gelen kişilere samimi davranılır ki, sıcak ortam olsun diye. Hangi mod bilmiyorum ama, amacının dalga geçmek olduğunu düşünmüyorum.

Daha yeni bir üyeyle dalga geçecek bir moderatör istemem ben. Bu şakalarını konu dışında yapsın. Ayrıca sistem geldikten sonra mesaj yazmaması da tuhaf.

Kendisi konuda özür dilemiş ve fotoğrafı kaldırmış zaten. Uzatmaya gerek var mı? :)

Ben bu tarz en iyi cevap gibi şeylere pek odaklanmam. Yani özenle cevapladığım konulara raporla yaptığım olay 5-7 civarıdır. Ya da insanlardan en iyi cevap seç diye istekde bulunmam.

Ama yetkili olanların bu olayı istismar ettiğini düşünüyorum. Hatta en iyi cevap listesine giren kişilerin %90 yetkiliyken bu listeye girmiştir diyebilirim. Kişisel olarak yazmışımdır. Asım demir bu olayı çok suistimal eden biriydi. Konuları açma yetkisi olduğundan açar açmaz cevap yazıp, en iyi cevap diye işaretliyordu. Benim pek umrumda olan bir şey değil. Ama gördüğüm kusurlu şeyin bu olduğunu söyleyebilirim.

Şahsen ben bu sistem için yorum yazan üyelerde gördüm. Hatta bu sistem için ekstra raporlayın en iyi cevap diye üye azarlayanlara bile şahit oldum. Ben bu tarz gereksiz sistemlerin kalkması gerektiğini düşünüyorum. Çok oyunculu oyunlarda salyalı insanları sevmem. Aynı şey forum içinde geçerli diyebilirim.

Genel olarak konuşma uslubünü beğenmediğim 1-2 tane mod arkadaş var. Konuşurken azarlar şekilde konuştuğunun ne yazık ki farkında değiller. Başka yerlerde bu tarz moderatörlük yaptım. Bir yandan yönettiğiniz yerle uğraşırken, kullanıcıların empati yapmadan yazdığı şeyler rahatsız edebiliyor. Ama yorgunluğunuzu bir kullanıcıya azarlar şekilde yansıtmak yapılacak bir iş değil. Bu yüzden mod seçerken olgunluk ve insanlara davranışına göre seçilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Eskiden sürekli ban yiyordum, moderasyon da düzelme olsa da toparlanması ve uyarılması lazım bence.

Bu foruma emek veren kişiler süper moderatör olmalı;
@SideWinder, @Mithat Berhan, @24099 gibi gibi.

Mevcut kadronun hepsi emek veriyor. Bazı üyeler nasıl düşünüyor bilmiyorum ama sırf "hava atmak için" yapılacak bir iş değil. Bu düşünceyle gelen bir kişi birkaç gün sonra yorulup gider.

Anlamadığım tek olay var.
Moderatörler ciddi olunca, çok ciddi, insan güler. Biraz eğlenceli olur.
Moderatörler eğlenceli olunca, "Ben yazsam sınırsız uyarı alırım?", "Ne bu ciddiyetsizlik?", "Bu mod, nasıl böyle cevap veriyor?". Bence önce siz nasıl bir moderasyon ekibi istediğinize karar verin.
Konuya noktayı koydun yazacak bir şey bulamıyorum.

Bu tartışma nereye gidecek bilmiyorum.
Bir insan yetkili olunca göze fazla çarpar mesela insanların ufak sinirle karşılayacağı bir mesajı yetkili yazınca benzin döküp yakıyorsunuz. Bu zor bir yük. Her mesajın göz önünde olması iyi bir şey değil. Yazacaklarına dikkat etmen lazım.

Aynı şekilde forumdaki saçma sapan olaylar da yetkililerden biliniyor.
Mesela: ''Bu konuyu onaylayan yetkilide akıl ararım ben'' gibi...

Bu yönden yetkilere saldırmak doğru değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı